Szabadidő
Szponzorált tartalom

Gondoltál már úgy a lámpádra, mint ha hangszóró volna?

Két egészen újszerű hangszóró érkezik az IKEA-tól. Kipróbáltuk, milyen a könyvespolchangszóró.

A tágabb családban valamiért elterjedt rólam, hogy szeretek bútorokat összeszerelni, ezért a legtöbb rokon engem talál meg egy-egy IKEA-s bevásárlás után. Úgyhogy nagyon tudom értékelni azokat az IKEA- termékeket, amikhez nem kell különösebb szerelési tudás. Eddig főleg a svéd húsgolyóra gondoltam hálás szívvel, de most új kedvencem van, a Symfonisk könyvespolchangszóró.

Könyvespolc és hangszóró (Fotó: IKEA)

A svéd bútorgyártó idén dobta piacra a könyvespolcnak és asztali lámpának álcázott hangszóróit, melyeket a mobilodról vezérelhetsz vagy az IKEA TRÅDFRI menüjéből is. Hozzánk ezúttal egy hófehér könyvespolchangszóró jutott el, melynek dobozában tényleg csak egy hangszóró és a kábel volt. A használati utasítás is mindössze két lépésből áll:

1.       Dugd be a tápkábelt!

2.       Hallgasd a zenét!

Persze a zenehallgatáshoz egy picivel többre lesz szükség, mert le kell töltened a telefonodra a Sonos alkalmazást. Ez az amerikai applikáció több mint száz zenegyűjtő, lejátszó- és tárolóoldalt képes kezelni, így megteheted, hogy a lakásod bármely pontján jó minőségben szóljon az a zene, amit amúgy a telefonodon hallgatnál.

A rendszer wifin keresztül üzemel, így a kábeleket elfelejtheted és a zene tényleg jöhet a könyvespolcról, vagy üvöltetheted a fürdőszobában, anélkül hogy a telefonod vizes lenne. Azzal azért jó, ha tisztában vagy, hogy a rendszer csak a prémium előfizetéseket támogatja, legyen szó a Spotifyról vagy a Youtube-ról.

Ha nem akarod, nem is veszed észre (Fotó: IKEA)

A készüléken mindössze három gomb van, a két hangerőszabályzó mellett egy indításra, megállításra és léptetésre képes gomb kapott helyet. Az audiorendszer része két digitális erősítő, egy csengő/ébresztő és egy mélynyomó is. Elég jól szól.  

Főzés közben is van mit hallgatni (Fotó: IKEA)

Az iOS-re és androidra is fejlesztett Sonos menüje egyáltalán nem bonyolult, lehetőség van rá, hogy kiválaszd, melyik szobában lévő hangszórót vezényeled, így más zene szólhat a nappaliban, mint a konyhában – ha akkora a lakásod, hogy ez ne legyen zavaró.

Iina Vuorivirta, az IKEA of Sweden munkatársa, a Symfonisk lámpahangszóró egyik tervezője korábban azt mondta, hogy a kezdetektől megkérdőjelezték a high-tech készülékek hagyományos esztétikáját. „A lámpahangszóró gondolata bizonyos értelemben a kandalló mintájára született, hiszen ez az egyetlen dolog az otthonunkban, mely meleg fényt és hangot is ad.

A lámpa és a polc is feketében és fehérben kapható majd (Fotó: IKEA)

A könyvespolchangszóró állítva és fektetve is működik, három kilogrammos súlyhatárig akár pakolhatsz is rá, így falra szerelt éjjeli szekrényként is megállja a helyét, amin helyet kap a kedvenc könyved és akár egy nem túl nehéz cserepes virág.

A Symfonisk hangszórókat a lakberendezési vállalat a globális piacokon októbertől kezdi árusítani, Magyarországon egyelőre nincs pontos dátum, de az biztosnak látszik, hogy még ebben az évben kaphatók lesznek. Ára viszont már van a két terméknek: a könyvespolchangszóró 34 990 forintért, az asztali lámpa 59 990 forintért kapható majd.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top