Szabadidő

Ide kerültek a Pócsmegyerről kimentett hucul lovak

Bojtár és Bóbita keményen küzd az életben maradásért. És persze az állatvédők is segítenek.

Emlékeztek még a nyár elején Pócsmegyerről szörnyű állapotban kimentett hucul lovakra? A lovasok.hu utánajárt, hogy van a két állat. Kiderült, hogy a Bottyán Equus Alapítvány még azon a június éjjelen elszállította a helyszínről a két lovat, de annyira rossz állapotban voltak, hogy a hosszú utat nem bírták volna ki. Ezért egy helyi lótartó segített az állatok időközi ápolásában.

Fotó: Facebook/Bottyán Equus

Az önkéntesek napokig csak azon fáradoztak, hogy a két lovat lábra állítsák. Az egyik ló, Bojtár van rosszabb állapotban, az állatvédők szerint az is hihetetlen, hogy ilyen patákkal hogy képes állni, ugyanis négy patájából háromnak a patacsontja nagyon rossz állapotban van. A vizsgálatok során kiderült, hogy a patacsont nagyon közel van a szarucsonthoz, gyakorlatilag Bojtár bármikor kiléphet a patájából.

Az első szakvélemény azonnali altatást javasolt, mert ez körülbelül állatkínzás. Azonban a ló nem ezt a klinikai képet mutatta. Ekkor a Bottyán Equus csapata időt kért, hogy megszervezzék a ló teljes körű szakorvosi vizsgálatát. Még egy lábspecialista segítségét is igénybe vették. Bojtár fájdalmak nélkül továbbra is él, jól érzi magát, eszik, iszik. Kitartóan küzd az életben maradásért.

A másik mentett ló, Bóbita sokkal jobb állapotban van. Hatalmas étvágya van, lelkes, vadóc, játszik, sőt rendszeresen sétáltatják a lovarda körül. Az ő fejlődése kiemelkedő – írja a lovasok.hu, hozzátéve, hogy mindkét lovon találhatóak felfekvések, trauma okozta sérülések és ismeretlen sebek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top