Szabadidő

Közeledik felénk a ciklon, és elmossa a napsütéses időt

Használd ki a hétvégét, mert hétfőn csapadékkal köszönt be a meteorológiai ősz.

Bár a hajnalok igen csípősek lesznek a hétvégén, napközben még országszerte a napsütésé lesz a főszerep szombaton és vasárnap. Használd ki a jó időt, mert utána megváltozik az időjárás.

Hétfőn, szeptember 23-án köszönt be a csillagászati ősz, és ezzel nyugat felől nedvesebb légtömegek érkeznek hazánk fölé. Búcsút inthetünk a napsütésnek, egyre többfelé várható eső, zápor – írja az Időkép.

A déli, délnyugati országrészben zivatarok is lehetnek, és viharossá fokozódhat a légmozgás. Több helyen jelentős mennyiségű eső eshet, a legmelegebb órákban 14-22 fokot mérhetünk.

Kedden kezdetben még többfelé eshet, majd napközben délkelet felé szorul vissza a csapadék. Nyugaton és északon már hosszabb napos időszakok is lehetnek délután. A Dunántúl nyugati felén és a Bakonyban viharos széllökések is előfordulhatnak, a hőmérséklet délután 17-23 fok körül alakul.

A hét további részében is megmarad a változékony idő, újabb csapadék csütörtökön érkezhet. Talaj menti fagyokra azonban a hajnali órákban sem kell számítani, és napközben is kellemesen alakul a hőmérséklet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top