Szabadidő

Megnyílt a kocsma, ahol egy órán át annyit ihatsz, amennyit bírsz

3000 forintos óradíjért a vendégek annyit ihatnak, amennyit csak bírnak.

A tulajdonos szerencséje, hogy nem Magyarországon nyitotta meg a kocsmáját, ami óradíj ellenében korlátlan fogyasztást tesz lehetővé. Nálunk ugyanis biztosan lennének jelentkezők, akik ennyi idő alatt viszonylag könnyen öntudatlanra isszák magukat. Persze semmi garancia nincs, hogy az amerikai St. Louisban nem lesznek ilyen vendégek.

Fotó: Pixabay

A sajátos üzleti modellre építő kocsmát Michael Butler rendezvényszervező nyitotta, aki korábban különféle eseményeken szedett belépőjegyet korlátlan bárfogyasztásért cserébe. Innen jött az ötlete, hogy ezt a hagyományos vendéglátásban is kipróbálná. Új helyén 10 dollárt, vagyis nagyjából 3000 forintot kell fizetni egy órányi fogyasztásért. Amerikai viszonylatban ez az összeg nagyon alacsony, vagyis jogos a kérdés, milyen minőségű italokat kínál Butler kocsmája.

A szigorú, ráadásul államonként is változó amerikai alkoholforgalmazási szabályok miatt azonban az egységnek van néhány formális szabálya. A vendégeknek regisztrálniuk kell, és mindig előre be kell jelentkezniük az időpontokra. A pultos egyszerre mindig csak egy italt szolgál ki egy vendégnek, és még követi is, hogy ki mennyit iszik – írja a G7.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top