Szabadidő

Egyelőre marad az eddigi nyitvatartás a bulinegyedben

Az erzsébetvárosi képviselőtestület leszavazta azt a módosítási javaslatot, amelynek értelmében januártól éjféli zárórát vezettek volna be a kerületben.

 A terézvárosi képviselőtestület rendkívüli ülésén leszavazta azt a javaslatot, amelynek értelmében 2020. január 1-től éjféli zárórát vezettek volna be a kerületben – tudósít a 24.hu.

Fotó: MTI / Szigetváry Zsolt

Egy másik javaslatot viszont elfogadtak: a következő hónapokban szakmai bizottságot állítanak fel az önkormányzati képviselők, a rendőrség, a biztonsági szolgálatok, a civil szervezetek és a vendéglátóhelyek üzemeltetőinek bevonásával, hogy kidolgozzanak egy olyan kritériumrendszert, amelynek alapján szabályozhatják, ki meddig tarthat nyitva.

A kerület emellett évi egymilliárd forintos támogatást kér a kormánytól a lakók életkörülményeinek javítására, és „a turizmus után hagyott romok” helyreállítására. A Niedermüller Péter polgármester által benyújtott javaslat alapján a rövid távú szálláskiadás, azaz az Airbnb szabályozása miatt is egyeztetést terveznek a kormánnyal.

A lap tudósítása szerint az ülésen heves vita alakult ki a bulinegyedről a képviselők és a lakók között. A helyiek egy részének elfogyott a türelme, mások viszont örülnek, hogy legalább van hova kimozdulni, még akkor is, ha a mostani állapot tarthatatlan.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top