Szabadidő

Hódít „a szék”, az új kihívás őrület, amit csak a nők tudnak teljesíteni

Erre pörög most az internet, és nem, nem a szülésről van szó, hanem egy nagyon egyszerű tornagyakorlatról.

A legújabb őrület „a szék” kihívás nevet kapta, és lényegében egy vicces kis visszavágó a megjegyzésekre, mikor a nők például azt hallják a férfiaktól, hogy mennyire gyengék, nem tudnak tájékozódni, ahogy persze az autóvezetés és a parkolás sem megy nekik, stb. 

Miközben a kihívás végtelenül egyszerű: három lábfejnyi távolságra kell állni a faltól, fejjel felé kell fordulni, majd a széket így kell felemelni.

Ez leírva igencsak egyszerűnek hangzik, miközben számtalan videó került fel a netre, elsősorban a TikTokra, melyeken a nők gond nélkül teljesítik a székes kihívást. Nem úgy a férfiak. Nekik bizony küzdeniük kell, hogy ezzel a módszerrel felemeljék és megtartsák a széket. Erről is készült nem egy, hangos női kacajjal kísért házi felvétel. 

Hogyan csináld meg a kihívást?

  1. Mindenek előtt ne felejtsd el elővenni a telefonodat és a humorodat!
  2. Állj közvetlenül a fal mellé, majd lépj három lábfejnyit hátra!
  3. Tegyél egy széket vagy egy puffot magad elé, közvetlenül a fal mellé!
  4. Hajolj le úgy, hogy 90 fokos szöget zárjon be a derekad!
  5. Nyomd a fejed a falnak!
  6. Emeld a széket a mellkasodhoz, majd állj fel, a széket a kezedben fogva!
  7. Emeld a széket minél magasabbra!

Itt megnézhetsz több kihívás videót is, pontosan hogyan kell a műveletet előadni. 

A férfiak miért nem tudják a kihívást teljesíteni?

Több elmélet is létezik ezzel kapcsolatban. Vannak, akik a nők és a férfiak másutt elhelyezkedő súlypontjában látják a magyarázatot. Ám akad olyan is, aki a lábmérettel hozza összefüggésbe, hogy valaki képes-e teljesíteni a kihívást vagy sem. Az eltérő alkati adottságokból adódóan a férfiak súlypontja inkább a mellkas közelében van, míg a nőké valamivel lejjebb, a csípő és a derék környékén.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top