Szabadidő

Csodás ünnepi fények: karácsonyi vásárok a világ minden tájáról

Nincs párja a budapesti adventi vásárnak, de azért megmutatjuk, hogy külföldön is milyen szép adventi vásárok vannak. Te melyikben jártál már?

November végén már megnyitott Budapesten a Bazilika és környéke melletti adventi vásár. Idén csodaszép fényjátékkal, és hatalmas karácsonyfával várják a kilátogatókat a szervezők. A vásárban kézműves termékeket, forralt bort és sokféle gasztronómiai különlegességet is megkóstolhatunk. Nincs ez másként a bécsi, trieri vagy éppen a edinburghi vásárokon sem. 

A karácsonyi ajándékozás szokását Luther Márton vezette be 1545-ben, a vásárok pedig erre a hagyományra épülve azért jöttek létre, hogy itt tudjuk beszerezni a karácsonyi ajándékaink zömét. Minden karácsonyi vásáron vehetünk ajándékokat, de arra is jó egy vásár, hogy egy finom forralt bor mellett magunkba szívjuk a karácsony fényeit, és hangulatát. 

Még egy korcsolyapálya is helyet kapott a budapesti adventi vásárban

Érdemes a Szent István Bazilika előtt megszemlélni a karácsonyfát is! 

View this post on Instagram

. . When old meets new! . . The beautiful St Stephens Basillica is the backdrop for the festive tree in the Basillica Christmas market. We went into the Cathedral and it is breathtakingly beautiful . . Fun fact – the Basilica was built the exact same height, 96 meters, as the Parliament building in Budapest. The idea being that spiritual thinking and worldly thinking have the same importance! . . Anyway, I’m still no further forward with the Christmas shopping (Iv bought 2 presents) and only have Friday off of work now. Yayyyyyyy . . How’s your Christmas looking?? Where are you for Christmas this year? . . . #kerrylifeandtravels . #ststephensbasilica #budapest #christmasmarket #lovebudapest #hungary #christmasinbudapest #citybreakstories #bestcitybreaks #theprettycities #europeantravel #citybreaks #travelwriter #traveldeeper #traveltheworld #over40travel #minibreak #traveleurope #seetheworld

A post shared by Kerry Travel And Life Blog (@kerrylifeandloves) on

Ilyen budapesti adventi vásár felülnézetből 

És most irány a világ többi országa, először is Saxony, Németország

Fotó: Profimedia

Ilyen az Edinburghban található karácsonyi vásár, ahol körhinta is várja a gyerekeket

Fotó: Photo by Ross Sneddon on Unsplash

Trierben (Németország) sok helyi árus árulja portékáját a standokon, amiket kis csillagok jelölnek

Fotó: Photo by Diogo Palhais on Unsplash

A magyarok körében is népszerű a bécsi karácsonyi vásár 

A bécsi vásár január 6-ig várja a látogatókat

Fotó: Photo by Alisa Anton on Unsplash

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top