Szabadidő

Életmentő műtétre volt szüksége a túl torkos kutyusnak

Szegény blöki picit ráfázott a zugzabálásra, de szerencsére a történet vidám véget ért.

Egy 7 éves, Marley nevű labradort sürgősen meg kellett operálni, miután az állat több mint 30 karácsonyi mézeskalács dekorációt falt fel gazdái otthonában. A nagy-britanniai Dorsetben élő kutyatartók épp a karácsonyi mézeskalácsdíszeket készítették a konyhában, amikor közbejött valami – írja a Fox News.

Rachel Bulmer, az egyik lakó félretolta a mézeskalácsos tálcát, hogy elintézzék az elintéznivalót, ám, amikor visszatért a konyhába, látta, hogy jó néhány finomság hiányzik.

„Azt hittem, biztonságos helyen hagytam, de amikor észrevettem, hogy eltűnt egy pár, azonnal tudtam, ki lehetett a tettes” – mesélte Bulmer a brit Guardiannek nyilatkozva.

Marley valószínűleg utólag megbánta a tettét, de kétség sem fér hozzá, hogy azonnal megtenné újra (Fotó: Twitter)

A gazdi ekkor még nem gondolta, hogy túl nagy lenne a baj, ám a közeli állatkórházban kiderült, hogy a kutyus több mint harminc darabot falt fel a mézeskalácsokból, illetve a rájuk helyezett, cukorból készült masnikból és szinte teljesen elzáródtak a belei.

Az orvosok nem sokat tétlenkedtek, azonnali életmentő műtét mellett döntöttek. A beavatkozás eredményeként összesen 34 mézeskalácsmasnit és néhány nagyobb csontot is eltávolítottak Marley gyomrából.

A kutya azóta már otthon van, igaz, az ünnepi időszakot a biztonság kedvéért egy ketrecben kell töltenie. A gazdái nagyon örülnek, hogy megúszta a kalandot, igaz, valószínűleg nem volt őszinte a mosolyuk, amikor a műtétért több mint 2600 dollárt (közel 800 ezer forintot) kellett fizetniük. Aoife Clancy, a műtétet végrehajtó állatorvos pedig szigorú figyelmeztetést adott ki azoknak, akik háziállatokkal együtt ünneplik a karácsonyt.

Rendkívül fontos a gazdiknak gondoskodniuk arról, hogy a díszítésekhez és a potenciálisan mérgező karácsonyi édességekhez illetéktelen mancsok ne férhessenek hozzá! Mivel ezek súlyos hatással lehetnek a háziállatokra!

 

– hangsúlyozta a szakember.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top