Szabadidő

Brutális mutatványra készül a világhírű akrobata

Egy működő nicaraguai vulkán felett fog átsétálni jövő szerdán Nik Wallenda világhírű kötéltáncos-akrobata, akinek ez lesz az eddigi leghosszabb és legmagasabb kötélsétája.

A „repülő Wallendák” hetedik nemzedékének 41 éves képviselője 548 métert fog megtenni a Masaya vulkán fortyogó lávája felett. „Nem mintha nem ismerném a félelmet. Sokkal inkább arról van szó, hogy legyőzöm a félelmet” – nyilatkozta Nik Wallenda.

Veszélyes produkcióra készül Nik Wallenda - Fotó: Brad Barket/Getty Images for Dick Clark Productions

Veszélyes produkcióra készül Nik Wallenda (Fotó: Brad Barket / Getty Images for Dick Clark Productions)

Az akrobata-kötéltáncos többek között a Niagara vízesés, a Times Square és a Grand Canyon feletti átkeléssel vívta ki a világ elismerését. Elmondta, hogy olyan maszkban gyakorol, amely a vulkán feletti oxigénhiányos körülményeket utánozza.

Wallenda várhatóan védőszemüveget, maszkot és talán oxigénpalackot is fog viselni a kötélsétán. Cipőtalpa a szokásosnál vastagabb, hogy ellenálljon a vulkán melegének, és maga a drótkötél is masszívabb lesz. Wallendának odafent az erős szelekkel és a vulkánból kiáramló gázok miatti rossz látási viszonyokkal is meg kell küzdenie.

A Masaya egyike Nicaragua 6 legfőbb aktív vulkánjának.

(MTI)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top