Szabadidő

Ismerd meg a bázisugró kutyát, aki együtt ejtőernyőzik a gazdájával

A bátor border collie kutya gazdája ölében csinálja végig vidáman a legmeredekebb bázisugró gyakorlatokat.
Ilyen kutya is létezik: a bázisugró border collie

A lélegzetelállító felvételeken a bátor, vagy épp vakmerő gazdi és kutyája több mint 600 méter magasról ugranak le a mélybe egy sziklás hegyoldal mellett. Mindeközben a vagány, Kazuza névre hallgató border collie egyáltalán nem tűnik riadtnak, inkább az izgatottság jeleit mutatja. Főleg azok után, hogy a 6 éves kutya eddigi földi pályafutása során már legalább 40 bázisugró gyakorlatot végrehajtott gazdája, a 38 éves portugál Bruno Valente mellett.

Hozzá kell tenni, Kazuza egy nagyon jól képzett kutya, aki igazán megbízik a gazdájában, és nem tiltakozik egyáltalán a bázisugrás ellen, amit a viszonylag kis repülési táv miatt hagyományosan az egyik legveszélyesebb extrém sportnak tartanak. Technikailag a kutya-gazdi együtt ugrást úgy oldják meg, hogy egy speciális, biztonságos, bázisugrás során használt rögzítő eszközzel Bruno a hasához tudja kötni Kazuzát.

De mégis honnan jött az ötlet, hogy a bevállalós gazdi együtt ugorjon a kutyájával? A válasz nagyon egyszerű: amikor Bruno belevágott, hogy elsajátítsa a bázisugrás tudományát, nem volt, aki vigyázzon közben Kazuzára, ezért úgy döntött, hogy legjobb barátját nem hagyja ki a sportból sem.

Persze csak azután vágtak bele a közös repkedésbe, hogy a portugál kutyatulajdonos meggyőződött arról, hogy Kazuza a testére erősítve bázisugrás közben is a legnagyobb biztonságban lesz. Azóta folyamatosan együtt ugranak, már el sem tudják képzelni, hogy egymás nélkül a mélybe vessék magukat.

(via)

Kiemelt képünk illusztráció

 

Még több bátor, cuki kutya az nlc.-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top