Szabadidő

Dermesztő, ahogy Floridában reagáltak a koronavírus megjelenésére

Az amerikai államban tömve voltak a strandok, de még ennél is ijesztőbb, amiket az „utca embere” nyilatkozott a tévéseknek.

Florida furcsa hely, legalábbis az ott élők között különösen nagy számban fordulnak elő bizarr dolgokat elkövető emberek, ezzel kapcsolatban már többször is írtunk az úgynevezett „florida man” jelenségről is.

Ezek után annyira nem volt meglepő, hogy az amerikai állam lakói a rájuk jellemző hanyagsággal reagáltak a koronavírus megjelenéséről szóló hírekre. Egészen konkrétan még négy nappal ezelőtt is dugig voltak tömve a floridai strandok, erről a helyi WFLA News is beszámolt a Twitter-oldalán. A helyzeten nem segít, hogy február végén indulnak az amerikai egyetemeken és főiskolákon a hagyományos, tavaszi szüneti, úgynevezett „spring break” bulik, amikor rengetegen érkeznek a strandjaikról és bulijaikról is ismert floridai nagyvárosokba.

A képek láttán sokan temették az arcukat a kezükbe, azonban még ennél is vérfagyasztóbb volt, amikor az egyik helyi tévéstáb rövid interjúkat készített az utcán flangáló fiatalokkal, hogy megkérdezzék őket, miért nem tartózkodnak otthon, hogy elkerüljék a koronavírus-fertőzést. A válaszok hallatán ökölbe szorul az ember keze.

„Ha elkapom a koronavírust, hát elkapom a koronavírust – mondja a felvétel elején látható fiatalember –, ez nem fog megakadályozni abban, hogy bulizzak. Már hosszú ideje vártam, hogy a tavaszi szünetre, két-három hónapja terveztük ezt az utazást. Most pedig jól érezzük itt magunkat. Lesz, ami lesz. Most, hogy a bárok zárva vannak, alternatív megoldásokat fogunk keresni. Sajnos az nem jó, hogy az éttermeket és a bárokat bezárták, de ettől még jól érezzük magunkat.”

„Ez most csúnyán beleszól a tavaszi szünetembe – mondja az utána következő nő –, mert hát itt mi mást lehet csinálni, mint strandra és bárokba járni, most meg mindent bezárnak. Szerintem aránytalanul fel van fújva ez az egész. Szerintem túlzásba viszik.”

Floridában magasról tesznek a koronavírus járványra, tömve a strandok

Tényleg nehéz szavakat találni a floridaiak koronavírusra adott reakcióira (Fotó: Getty Images)

„Jól fogjuk érezni magunkat – szögezi le az utána következő interjúalany –, egész nap bulizunk. Ma van a születésnapom, ma van Szent Patrik napja, csapatjuk!”

„Megpróbáljuk a legjobbat kihozni az utazásunkból – így a negyedik megkérdezett. – Azzal főzünk, amink van.”

„Nagyon kiszúrtak velünk – mondja a soron következő, napszemüveges-fejpántos férfi  –, kérjük vissza a pénzünket. Ez a vírus nem is annyira komoly.”

Tia Ewing, a Fox 32 News riportere a megosztott videó mellé azt írta, eközben csak Miamiban már négyszázhoz közelít a koronavírusos esetek száma. A legfertőzöttebb Kínában és Olaszországban pedig már összesen több mint hatezren haltak bele a koronavírusba

Eközben világszerte arra szólítják fel az embereket a kormányok és az egészségügyi hatóságok, hogy ha csak tehetik, maradjanak otthon, és kerüljék a tömeget, mivel ez a legegyszerűbb módja a koronavírus elkerülésének.

További cikkeink a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top