Otthon

Levitte az albérletárakat a koronavírus-járvány

A korábban rövid távra kiadott lakásokba keresnek most bérlőket a tulajdonosok.
lakáskulcs albérlet

Több ezer, sőt tízezer forinttal csökkent a kiadó albérletek ára az elmúlt néhány héten, legfőképpen Budapest belvárosában – számolt be róla az RTL Híradója. 

Balogh László, az Ingatlan.com vezető gazdasági szakértője a hírműsornak elmondta: azoknak a tulajdonosoknak, akik a lakásaikat korábban rövid távra adták ki, most fontos, hogy albérlőt találjanak.

Néhány napja #felezdmegteis hashtaggel indított mozgalmat a közösségi oldalakon egy Novák Tamás nevű férfi. A kezdeményezés lémyege, hogy a tulajdonosok a koronavírus-járvány idején kevesebb lakbért kérjenek esetlegesen nehéz helyzetbe került albérlőiktől.

Vannak azonban, akik nem tudnak lemondani a lakbér összegéről. Pécsett, ahol számos lakást a városban tanuló egyetemisták bérelnek, a tulajdonosok a korábban szerződésben rögzített bérleti időtartamot rövidítik le, ami szintén megkönnyítheti az albérlők dolgát.

(Nyitókép: Getty Images)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top