Szabadidő

Megszentelt kézfertőtlenítőt árult egy argentin lelkész

Hiába van róla videófelvétel, a lelkész azt állítja, nem kért pénzt a megszentelt kézfertőtlenítőért.
kézfertőtlenítő

A koronavírus-járványból próbált hasznot húzni egy lelkipásztor Argentínában. Héctor Aníbal Gimenez megszentelt kézfertőtlenítőt árult egyházi szertartásokon, illetve a Facebookon is a híveknek, üvegenként 1000 pesóért, vagyis nagyjából 5000 forintnak megfelelő összegért.

A lelkész tagadja a vádakat, és azt állítja, hogy csupán szarkasztikus megjegyzésnek szánta, hogy pénzt kér a kézfertőtlenítő gélért. Videófelvételek tanúsítják azonban, hogy valóban mondott árat a szertartáson, valamint azt is, hogy a gélből csupán 12 üveg áll rendelkezésre.

Gimenez egy tévériportban mindezek után is ragaszkodott ahhoz, hogy a mondandóját kiemelték a valódi kontextusából, valójában nem árulta a fertőtlenítőt, csupán egy koronavírus elleni vallási rituálé alkalmával használta.

A lelkészt azóta hivatalosan is megvádolták azzal, hogy kihasználta a híveket. Tettéért tizenöt nap, de akár egy év börtönbüntetést is kaphat.

via

(Nyitókép: Getty Images)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top