Szabadidő

Budapesten élsz? Ne most menj a Normafára!

A kirándulni és sportolni vágyóktól azt kérik, a következő időszakban mellőzzék a Normafát és a környékét.
normafa járvány koronavírus-járvány

Az elmúlt időszakban az egészségügyi vészhelyzet ellenére, az emberek tömegesen keresték fel a Normafát. A tavaszi időben a látogatók nagy sűrűsége alig teszi lehetővé a találkozások mellőzését, így megnő az esetleges megfertőződés kockázata” – írta felhívásában Mikó Gergely, a Normafa Park igazgatója.

Az igazgató azt kéri a kirándulóktól, hogy segítsék elő a kijárási korlátozásról szóló rendeletet azzal, hogy sétára és sportolásra nem a Normafát és környékét, hanem a budai hegyek más, kevésbé forgalmas részeit választják. Közölte azt is, hogy a kormányrendelet betartását a rendőrség és a hegyvidék rendészet ellenőrizni fogja, szükség esetén – akár bírsággal, vagy más büntetés kiszabásával – betartatja.

A koronavírus-járvány miatt a területen lévő vendéglátóhelyek, többek között a Rétes büfé, a Kilátó kávézó, a Drótcsacsi büfé, valamint a Libegő lángosos és büfé zárva tartanak, nem látogatható az Erzsébet-kilátó és március 28-tól leállt a libegő is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top