Szabadidő

Horgászni járvány idején is szabad, de feltételekkel

Jön a hétvége, és végre itt a kellemes tavaszi idő, így ennek apropóján érdemes tisztázni, hogy igen, lehet horgászni a kijárási korlátozások ideje alatt is. Mutatjuk pontosan a feltételeket.

A koronavírus miatti kijárási korlátozásokat szabályozó rendelet hiába a sporthorgászatot nevezi meg mint kivételt, amit a szigorítások ellenére is lehet űzni, ez némileg megtévesztő. A Délmagyar cikke szerint a nyilvántartott horgászok mind sporthorgásznak számítanak, vagyis az ő szabadidős tevékenységüket engedélyezi a rendelet. Természetesen még így is vannak kitételek, köztük: 

  • A horgászat egyéni szabadidős tevékenységként lehetséges, ha a nem ugyanazon háztartásban élőkre vonatkozó távolsági szabályokat betartják.
  • A 65. év feletti horgászok, míg tart a kijárási korlátozás, ne utazzanak, de a „helyi viszonylatú” vagy saját telken történő pecázás a járványügyi előírások és korlátozások betartása mellett megengedett.
  • A horgászni indulók lehetőleg ne tömegközlekedési járművel menjenek pecázni, hanem saját autóval.
  • A vízparton a horgászhelyeknél a nem egy családhoz tartozók az 5 méteres távolságot minden irányban tartsák egymástól és kerüljék a társas érintkezés megszokott formáit.
  • A halőr a járványügyi előírások és korlátozások be nem tartása esetén a horgászat beszüntetését is kezdeményezheti.

Még több hazai érvényes korlátozás a koronavírus alatt: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top