Szabadidő

Lajhárral „helyettesíti” egy állatkert az emberi látogatókat a járvány idején

Úgy tűnik, az állatok, különösen a delfinek, nagyon örülnek nem mindennapi látogatójuknak.

A világ állatkertjeiből most teljesen eltűntek a látogatók. Ennyi év alatt az állatok megszokhatták az emberek jelenlétét, ezért nem csoda, ha most unatkoznak kissé. Ezért egy texasi állatkert dolgozói úgy döntöttek, hogy az állatok egy részét közel hozzák egymáshoz, például szárazföldi állatokat ismertetnek meg vízi élőlényekkel, akik egyébként soha nem találkoznának egymással.

Lajhárral pótolják a látogatókat egy állatkertben. Fotó: Javier Mazzeo on Unsplash

Lajhárral pótolják a látogatókat egy állatkertben. Fotó: Javier Mazzeo on Unsplash

Ezért is történhetett meg, hogy a delfinek egy lajhárral találkoztak. Az akvárium szóvivője elmondta, gyakran adnak esélyt arra, hogy különféle állatfajok találkozzanak egymással, és ez mind testben, mind lélekben segít nekik aktívnak maradni. Egy hároméves lajhárra, Chicóra esett a választás, akit az állatkert különféle állataihoz vittek, például kacsákhoz, halakhoz és cápákhoz, mintha ő is egy látogató volna.

A legnagyobb sikert a delfinek között aratta, akik teljesen odavoltak a lajhárért. Egyébként más állatkertek is összehoztak már különféle fajokat a Covid-járvány idején: valahol például pingvineket engedtek ki, hogy körbesétálhassák az állatkertet.

(Ladbible)

Szereted a lajhárokat? Olvass róluk további cikkeket

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top