Szabadidő

Online mutatják be Hajdu Szabolcs új filmjét, a Békeidőt

Ez lesz az első magyar nagyjátékfilm, mely az interneten debütál. 

2020. április 23-án a Vimeón debütál Hajdu Szabolcs új nagyjátékfilmje, a Békeidő. A járványhelyzet következtében a mozik kényszerű bezárása sarkallta az alkotókat arra, hogy unikális módon online platformon forgalmazzák a nemrégiben elkészült alkotást. A Békeidő az első magyar nagyjátékfilm, mely a neten debütál. 

Hajdu Szabolcs Békeidő

Részlet Hajdu Szabolcs Békeidő című filmjéből

A Békeidő egy filmantológia, több, egymásba kapcsolódó történettel. Különböző emberi viszonyok segítségével járja körül a dominancia és kiszolgáltatottság kérdését a képzelet és valóság határán, legyen szó párkapcsolatról, barátságról, szülő és gyerek, állam és polgár viszonyáról. A cselekmény egy éjszaka alatt zajlik, több fő történetszálat ötvöz, amelyek újabb történetek és karakterek felé ágaznak el: egy protestáns pap és családja közötti konfliktus, egy politikai aktivista nő tizenéves lányának kalandjai, egy középkorú színész és a felesége házassági válsága, valamint egy híres színházrendező és fiatal pártfogoltjának története elevenedik meg.    

A főbb szerepekben Sárosdi Lilla, Szabó Domokos, Hajdu Lujza, Hajdu Szabolcs, Schilling Árpád, Wrochna Fanni, Földeáki Nóra és Török-Illyés Orsolya láthatóak. Aki megnézi a filmet, a tartalmas élményen túl azzal a jó érzéssel is gazdagodik, hogy ezzel független magyar filmalkotókat támogat.

A film egy speciális oktatási projekt keretein belül valósult meg a Látókép-Production és a kolozsvári Filmtett Egyesület együttműködésében.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top