Szabadidő

Elhunyt a Bad Company énekese

A brit rockzenész már évek óta szívproblémákkal küzdött.

A TMZ értesülései szerint 66 éves korában elhunyt Brian Howe, a Bad Company énekese. A zenészt floridai otthona közelében érte a halál. A sztárhírekre szakosodott oldalnak Howe egyik rokona elárulta, hogy az énekes szívrohamot kapott, a halála pedig már vélhetően a kórház felé vezető úton következett be. Howe már korábban is átesett szívrohamon, 2017-ben.

Az énekes karrierje 1984-ben indult, amikor vokalistaként közreműködött Ted Nugent Penetrator című albumán. A Bad Company-ba 1985-ben lépett be, miután a korábbi frontember és alapító Paul Rodgers már a The Firm nevű bandához csatlakozott. Dalszövegíróként is dolgozott, az 1990-ben kiadott Holy Water című album szinte összes dalához ő írta a szöveget.

View this post on Instagram

Tonight we take Oregon

A post shared by @ brianhowe on

Az album platinalemez lett és bekerült a brit top 40-be is. Ez lett a Bad Company legsikeresebb lemeze, amelyhez nagy mértékben hozzájárult az If You Needed Somebody című sláger.

Brian Howe ezután még egy albumon, az 1992-ben megjelent Here Comes Trouble című lemezen dolgozott az együttessel, majd 1994-ben kilépett a Bad Company-ból. Utána szólókarrierbe kezdett, de a bandával aratott sikereit nem sikerült megismételnie.

További híreink a zene világából:

Meghalt a Bad Company énekese, Brian Howe

Brian Howe (1953-2020) (Fotó: Getty Images)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top