Szabadidő

Júniusban ismét lesz levendulaszedő akció Tihanyban

A koronavírus-járvány sem akadályozhatja meg a tihanyi szedd magad levendula akciót, amit június 15 és június 28 között ismét megtartanak.

A virágzás függvényében idén is megtartják a szedd magad levendula akciót Tihanyban – számolt be a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság közleményéről a 24.hu. A szedéshez aratótáskát kell használnunk, amit csak a helyszínen reggel 9 és este 19 óra között, bankkártyás fizetéssel vásárolhatunk meg 1500 ft/db, illetve 2500 ft/db áron. A táskák díján felül a levenduláért nem kell fizetnünk, saját táskát/zsákot/kosarat/dobozt pedig tilos használni.

Levendulamező

Élet a levendulamezőn. Képünk illusztráció (fotó: Pixabay)

Az ültetvényen egyszerre nem tartózkodhatnak majd 500 főnél többen. Metszőollót nem tudnak biztosítani, így mindenkit kérnek, hogy azt hozzon magával. A természetvédelem őrei megmutatják a szedés helyes módját, és nem megfelelő eszközökkel nem szabad szedni a levendulát, és csak az ültetvény kijelölt részén szabad a szedés. Kiskorú gyermek csak szülő felügyelet mellett, annak felelősségére vehet részt a programban. A személygépkocsik számára ingyenes megállóhelyet biztosítanak, az autóbuszok utasai csak ki- és beszállhatnak a helyszínen, a buszok számára nem lesz parkoló.

Minden, ami levendula az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top