nlc.hu
Szabadidő

A hűsítő fagylalthoz hasonlatos tulipán igazi különlegességnek számít

Ezek a „fagylalt” tulipánok olyan gyönyörűek, hogy legszívesebben elnyalnánk őket

A hűsítő fagylalthoz hasonlatos tulipán igazi különlegességnek számít. Te ismered?

Bár vannak ehető virágok, általában nem az jut eszünkbe róluk, hogy megegyük őket. Nem úgy, mint ezeknél a „fagylalt” tulipánoknál. Ha virágimádó vagy, neked valók ezek a nem mindennapi fagyi kinézetű tulipánok.

Ezek a „fagylalt” tulipánok olyan gyönyörűek, hogy legszívesebben elnyalnánk őket.

Ezek a „fagylalt” tulipánok olyan gyönyörűek, hogy legszívesebben elnyalnánk őket. Illusztráció: Unsplash

Ha tulipánszakértő vagy, valószínű hallottál már a jégkrém tulipánokról, melyek a szirmaik kinyílása előtt pont olyanok, mint egy isteni fagyi költemény. Ezek a különlegességek elég drágák, ezért nagy valószínűséggel nem fogunk élőben találkozni velük a virágárusoknál.

A fagylalt tulipán hagymája rendszerint sokkal nagyobb, mint más tulipánoké, maguk a virágok átlagosan 25 cm-re nőnek. A virágok először rózsaszínűek, de mikor a fehér középrész kinyílik, egészen fagylalt alakúvá válik a fej. Kettős levelük van, általában 12 szirmuk az átlagos 6 szirmú tulipánnal szemben. Általában a fehér rész nem nyílik ki teljesen, így megőrizve a fagylalt formát.

Hogy tetszenek neked ezek a különleges tulipáncsodák?

(via)

Ha megkívántad volna az igazi fagyit, készíts magadnak otthon!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top