Szabadidő

Beszóltak a rocklegenda gitárosnak, nem kellett volna

Ilyen az, amikor valaki helybe megy a pofonért.

Nem csak a hírességek, hanem a hétköznapi emberek körében is előforduló jelenség, amikor egy-egy megosztó téma kapcsán hirtelen, látszólag mindenki az adott terület szakértőjeként kezd megnyilvánulni, például a közösségi oldalakon, Facebookon vagy a Twitteren. Lehet szó fociról, a koronavírus kezeléséről, provokatív reklámról, na meg persze politikáról, hogy egyből tízmillió focibíró/járványügyi szakértő/médiaszakember/politológus országává váljunk.

Persze, ez a nemzetközi világban is hasonlóan működik, nagy divat is kritizálni az ismert embereket, ha a szakterületüktől eltérő témában nyilvánulnak meg. Azaz, a színész maradjon a színészkedésnél, a zenész a muzsikálásnál, a cipész meg a kaptafánál. Más kérdés, hogy ez a szemlélet lassanként kezd kissé megkopni, amióta a celebek is aktívan használják a közösségi médiát és ismertségüket kihasználva fontos kérdésekre hívják fel a figyelmet – jó esetben őszintén, rosszabb esetben a lájkvadászat miatt.

Valószínűleg a fenit jelenségből lett elege annak a Twitter-felhasználónak, aki páros lábbal beleszállt a Rage Against The Machine legendás gitárosába, Tom Morellóba. A zenész – akinek oktatási hátteréről mi is írtunk, lásd fenti kapcsolódó cikkünket – rendkívül aktív a mikroblog-felületen, különösen az elmúlt napokban, amikor az Egyesült Államokban egymást érték a tüntetések George Floyd meggyilkolása miatt.

Tom Morello helyre tette a Twitterező trollt

Az ismeretlen kommentelő emberére akadt Tom Morellóban (Fotó: Getty Images)

Morello is számtalan fontos cikket-videót osztott meg a követőivel, de külön említésre érdemes az alábbi fotó, amelyen a 96 éves anyukájával együtt demonstrál a Black Lives Matter mozgalmat támogatva.

A fenti kép már önmagában elég csodálatos, de Morello egy kritikusának is válaszolt, aki sérelmezte, hogy lám-lám, „már megint egy sikeres zenész hiszi azt magáról, hogy politikai szakértő”.

A gitáros azonban tökéletes válasszal tudott szolgálni a trollnak: „nem kell harvardi politológiai diploma ahhoz, hogy felismerjük a mostani kormány etikátlan és embertelen természetét, de én történetesen a Harvardon szereztem a politológusi diplomámat, így meg tudom erősíteni a fentieket.”

Tom Morellónak innen is gratulálunk, a másik twitterező pedig innentől talán kétszer is meggondolja majd, mielőtt olyanokat kezd el kritizálni, akikről semmit sem tud.

További cikkeink a Twitter csodálatos tartalmairól:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top