Szabadidő

Azok járhatnak jól, akik a nyár második felében indulnak nyaralni

Könnyen pórul járhat, aki elsieti a nyaralását, ugyanis várhatóan az időjárás nem lesz kegyes azoknak, akik már júniusban útra kelnek.

Kisebb megszakításokkal várhatóan egész júniusban folytatódhat a mostanában tapasztalt időjárás. Bár lesznek melegebb órák, a rendszeres záporok és zivatarok rendre visszahűtik majd az időt, így e hónapban nem nagyon számíthatunk arra, hogy a hőmérséklet meghaladja a 30 fokot. Jó, de akkor mikorra szervezzük az idei nyaralásunkat? Mikor nem hagy minket cserben a jó idő? Ennek nézett utána a ripost.

Képünk illusztráció (fotó: Stock-up)

Képünk illusztráció (fotó: Stock-up)

Medárd napja tegnap volt, és ha Medárd napja esős, a népi megfigyelés szerint 40 napig abba se hagyja. Úgy tűnik, idén ebben tényleg lehet valami, ugyanis a hosszú távú előrejelzések pontosan ezt támasztják alá: július elejéig aligha számíthatunk tiszta, napsütéses napokra. Az AccuWeather hosszú távú előrejelzése szerint idén megússzuk a nagyobb hőhullámokat, főképp a nyár első fele lesz hűvös. A nyaralással azok járhatnak jól, akik július második felére időzítenek, amikor már sűrűbben harminc fok fölé emelkedhet a hőmérséklet, és jó lehet még augusztus első hete is, de később már az augusztus is hűvösebbre fordul, és csak ritkán megy majd 30 fok fölé a hőmérő higanyszála. Hasonlóan jósolt a lapnak Németh Lajos, a már nyugdíjas meteorológus is, aki szerint júniusban átlag alatti lesz a hőmérséklet, utána pedig maximum átlagos, de jobb inkább változékony időre számítani.

Nyaralnál idén? Segítünk:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top