Szabadidő

32 év után vették le a műsorról az USA legrégebb óta futó sorozatát

A több mint három évtizede futó széria témaválasztása miatt került le a műsorról.

Az Egyesült Államok egyik legrégebb óta futó tévés műsora a Zsaruk (Cops) című dokumentum-széria, amely a reality showk egyik ősének is tekinthető. Az 1989-ben indult sorozatban valódi rendőröket kísértek kamerák, különböző bevetésekre – írja a SorozatWiki. A széria 140 amerikai városbanmutatta be a bűnüldözés működését, de forgattak Londonban és Hongkongban is. 

A sorozat nézettsége rendben volt, május 11. után azonban megszakították a műsor sugárzását. A Zsaruk feltehetően azért kerülhetett le a műsorról, mert egyes epizódjaiban kifejezetten agresszív rendőri akciók láthatóak.

Az Egyesült Államokban már hetek óta zajlanak tüntetések és zavargások, miután sokadjára fordult elő, hogy egy fekete férfi (George Floyd) rendőri fellépés következtében halt meg. Floyd halálról videó is készült, amelyen látható, hogy a vele szemben intézkedő rendőr 8 perc 46 másodpercen át térdel a nyakán. A mostani eset előtt azonban már rengeteg hasonló incidensre volt példa, amikor rendőrök szükségtelen agresszióval léptek fel a feketékkel szemben. 

További cikkeink az amerikai helyzettel kapcsolatban:

Több mint 30 év után került le a műsorról amerika legrégebbi sorozata

Képünk illusztráció (Fotó: Getty Images)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top