Szabadidő

Időjárás: a Balatonnál nagy lesz az öröm

Szombat estétől vasárnap estig így alakul az időjárás hazánkban.

Az OMSZ közleményét idézi az MTI, miszerint szombaton általában többórás napsütés várható, emellett kevés fátyol- és sok gomolyfelhő valószínű, de délnyugaton akár egész nap zavartalan lehet a napsütés. Elszórtan, legkisebb eséllyel a délnyugati tájakon alakulhat ki zápor, zivatar.

naplemente a balaton felett

Naplemente a Balaton felett / Fotó: Pixabay

Éjszaka nagyjából a Győr-Szeged vonal tágabb környezetében maradhat felhősebb az idő, és fordulhat elő zápor, zivatar is, másutt jobbára derült vagy gyengén felhős lesz az ég. De ami most, így szombat késő délután már fontosabb, hogy

vasárnap a legtöbb helyen több órára kisüt a nap, majd egyre inkább erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés.

Több helyen – főként a délutáni, esti órákban – fordulhat elő zápor, zivatar. Helyenként megélénkül a szél, de intenzívebb záporok, zivatarok környezetében erős vagy viharos lökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 20 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 25 és 30 fok között valószínű. A Balatonnál nagy lesz az öröm, de délutántól azért érdemes kémlelni az eget és viharjelzőket, mert nem kizárt, hogy záporok szakítják meg a napsütést. 

Nyár, nyár, nyár: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top