nlc.hu
Szabadidő

Tengerparti nyaralás

Utazz itthon? Sokan idén sem itthon képzelik el a nyaralásukat

Sokan a koronavírus-járvány idején is mediterrán tengerpartokon akarnak nyaralni.

A foglalások alapján sok magyar a koronavírus-járvány idején is egy mediterrán tengerparton akar nyaralni idén – mondta az InfoRádiónak Molnár Judit, a Magyar Utazási Irodák Szövetségének szóvivője. 

A magyarok mégsem akarnak itthon nyaralni.

Fotó: unsplash

Molnár Judit elmondta leginkább a mediterrán tengerparti üdülőhelyek iránt érdeklődnek az utazók, ezért az irodák is úgy terveztek, hogy amennyiben azt az egészségügyi és adminisztratív szabályok lehetővé teszik, beindítják a közvetlen charterjáratokat ezekre az üdülőhelyekre. Görögországba már július elején indulnak járatok, a görög célállomások között Kréta, Korfu, Rodosz, Zákinthosz, Kefalónia szerepel. Ezt követően várható a török járatok beindítása, majd augusztus elején az irodák szervezésében már Tenerifére és Egyiptomba is el lehet majd jutni a szóvívő szerint.

Bár minden ország azt promotálja, hogy idén mindenki maradjon a saját hazájában, sokan terveznek külföldi, leginkább a tengerparti nyaralásokat is. 

Egyelőre megjósolhatatlan a szóvivő szerint, hogy milyen eredménnyel, bevételekkel számolhatnak az utazási irodák, amelyeket a pandémia miatti leállások rendkívül nehéz helyzetbe hoztak.

Forrás: Infostart

Ha te is tengerpartra mennél

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top