Szabadidő

Két nap alatt 4000-en osztották meg a bejegyzést, ami a lufieregetés káros hatásaira figyelmeztet

„A lufik elengedése a pillanatnyi öröm után bosszúságot, szerencsétlen esetben vétlen állatok halálát okozhatja.”
Két nap alatt 4000-en osztották meg ezt a bejegyzést.

Ezrek osztják a Facebookon azt a felhívást, ami a lufieregetés természetkárosító hatásaira figyelmeztet – írja a Sokszínű Vidék. A lap idézi a Kelet-Pest Megyei Természetvédelem nevű oldal posztját is, melynek szerzője azután fogott billentyűzetet, hogy egy kisfiú születésének alkalmából szélnek eresztett lufit talált a természetben.

„Kívánom, hogy mire felelősségteljes felnőtt leszel, addigra ismerd meg a Tapió-Hajta Vidéke Tájvédelmi Körzet eme szép kaszálóját, ahova most, az érkezésed alkalmából, a jelen kevésbé felelősségteljes felnőttjei ezt a lufit juttatták. Remélem még lesz szerencséd azokhoz a védett állat és növényfajokhoz, amelyek ezen a területen élnek, és amelyet a jelen felnőttjei sajnos tucatnyi módon veszélyeztetnek” – fogalmazott.

A szerző boldog életet kíván a kisfiúnak egy olyan világban, ahol a csecsemők már az anyatejjel szívják magukba a páratlan magyar táj szeretetét és tiszteletét.

Olvass még többet a környezetvédelemről az nlc-n: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top