nlc.hu
Szabadidő

Halálra ítélt emberekre támadó medve

Halálra ítéltek egy kirándulókra támadó olasz medvét

A trentinói medve komoly sérüléseket okozott az apa-fiú párosnak, a helyi állatvédők, köztük az olasz környezetvédelmi miniszter mégis tiltakozik a medve kilövése ellen.
Medvét láttak Hevesmegyében

A barna medve az észak-olasz Trentino régióban támadt egy kiránduló apa-fia párosra. Fabio Misseroni, az apa elmondta, a kellemes erdei kiruccanásból hamar élet-halál harc lett, miután a medve megharapta fia, Christian lábát, mikor ő a medve hátára ugrott, hogy kiszabadítsa a fiát. A medve erre őt támadta meg: az állat harapásainak eredménye három lábtörés lett. A fiú szintén súlyos sérülésekkel élte túl a történteket.

Végül úgy menekültek meg a medvétől, hogy a fiú elkezdett kiabálni, tapsolni, mire a medve megijedhetett, és visszafutott az erdőbe.

Mivel az olasz törvények szerint az emberekre támadó medvéket ki kell lőni, Trentino kormányzója, Maurizio Fugatti ki is adta az engedélyt, hogy kutassák fel, és lőjék ki a medvét a helyszínen hagyott szőrből kinyert DNS-minta alapján.

Azonban az olasz állatvédők tiltakoznak a barna medve kivégzése ellen, mondván, egyelőre nem tisztázott, hogy apa és fia tettek-e bármi olyasmit a kirándulás során, amivel magukra haragították a medvét. (Fabio és Christian Misseroni ezt egyébként következetesen tagadják.) Maga Sergio Costa, az olasz környezetvédelmi miniszter is a medve mellett áll, mert elképzelhetőnek tartja, hogy csak egy nőstény volt, aki a bocsait védelmezve viselkedett agresszíven.

(via 24.hu)

Még több hátborzongató medvetámadás az nlc.-n: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top