nlc.hu
Szabadidő

Corgi kutyák

Ennyire cuki kutyák II. Erzsébet kedvencei, a corgik

Ismerd meg jobban a tündéri corgikat!

A corgi Walesből származó pásztorkutya, melynek két fajtája van a Pembroke welsh corgi és a Cardigan welsh corgi, a kettő közül az előbbi az elterjedtebb. Az alacsony termetű, értelmes corgikat eredetileg marhacsordák, birkanyájak illetve pónilovak őrzésére használták, ma már azonban elsősorban házikedvencként ismertek. Népszerűségükön sokat lendített, hogy II. Erzsébet nagy rajongója a fajtának és maga is számos corgit tartott élete során.

A királynő az első corgiját még gyerekként kapta, azóta elválaszthatatlan társai az ebek. A brit uralkodó kutyusai kiváltságos életet élnek: a palotákban, kastélyokban kedvük szerint jöhetnek-mehetnek, mindennap a legfinomabb fogásokat készítik el nekik a csirkemelltől a bélszínig, saját szobájuk van, ahol a huzattól védett kosarakban alszanak, limuzinnal és magánrepülőgéppel utaznak, a repülőgép lépcsőjén pedig a segédtisztek viszik le őket. 

II. Erzsébet rajong a corgikért

II. Erzsébet rajong a corgikért (Fotó: Getty Images)

II. Erzsében 2015-ben döntött úgy, hogy nem akar több új kutyát a Buckingham-palotába, így ha a már meglévő kutyusai elpusztulnak, nem pótolja őket újakkal. Kedvenc corgija, Willow 2018-ban pusztult el. A kutyus az utolsó volt azok közül, melyek a 2012-es londoni olimpián levetített kisfilmben is szerepeltek, illetve ő  volt az utolsó, 14. generációs leszármazottja Susannek, annak a corginak, melyet Erzsébet még a szüleitől kapott a 18. születésnapjára. A királynőnek jelenleg még két tacskó-corgi keverék kutyája van, Vulcan és Candy.

Corgi
Megnézem
Összes kép (8)

Okos, öntudatos, aktív és játékos kutya. Barátságos és emberszerető, megfelelő következetességgel nevelve pedig kiválóan alkalmazkodik gazdája életmódjához. Nem mellesleg pedig elképesztően cuki, mintha csak egy rajzfilmből szökött volna ki. 

Ilyen jó fejek a corgik:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top