Szabadidő

A LEGO már nem csak a gyerekeké

A dán építőjátékot forgalmazó cég most négy, kifejezetten felnőtteknek szánt, otthoni dekorációs készletet dobott piacra.

Andy Warhol, Marilyn Monroe, a Beatles, illetve a Marvel és Star Wars-filmek rajongói immár saját kezűleg épített LEGO Art portréjukkal tiszteleghetnek idoljaik előtt, amelyet aztán otthonukban, az irodában vagy bárhol máshol kiállíthatnak.

A LEGO Art készletek új kreatív élménnyel segítenek a felnőtteknek kikapcsolódni és feltöltődni. Minden szett több változatban is megépíthető, hogy a popkultúra kedvelői saját személyiségjegyeiket is belecsempészhessék alkotásukba. A művek később is könnyedén átépíthetőek, hogy kihelyezték őket a szobában.

Felnőtteknek szóló LEGO-készleteket jelentettek be

A LEGO Art készleteket mindenki saját ízlésére szabhatja (Fotó: LEGO)

A négy készlet mindegyikéhez tartozik egy exkluzív aláírással ellátott lapocska illetve egy új akasztós elem is, amellyel könnyen felakasztható és áthelyezhető a mű. Emellett egy kapcsolódó hanganyagot is mellékelnek a készletekhez, amelyeken például a Vasember és a Star Wars alkotóinak anekdotái, illetve Andy Warholhoz és a The Beatles-höz közel állók történetei hallhatóak.

A Marvel-rajongók imádni fogják a legújabb LEGO-készleteket

A vasemberes LEGO Art készletet csak a LEGO weboldalán keresztül lehet majd megvásárolni (Fotó: LEGO)

„A felnőttek munka után kikapcsolódásra vágynak, ezért úgy gondoltuk, a legjobb mód erre az, ha szabadidejükben kedvenc szenvedélyüknek hódolhatnak” – mondta Louise Elizabeth Bontoft, a LEGO Csoport szenior dizájntervezője. „A színes választéknak köszönhetően arra ösztönözhetjük a film-, zene- és művészetrajongókat, hogy elmerüljenek – és az idoljaikhoz kapcsolódva – két kezükkel alkossanak. A készleteknek köszönhetően a felnőttek új lenyűgöző fali dísztárgyakat készíthetnek, amelyeken keresztül saját személyiségüket is kifejezhetik.”

LEGO-portrék készültek popkulturális ikonokról

A Beatles négy tagjának portréját is kirakhatjuk LEGO-kockákból (Fotó: LEGO)

Az új, kiállítható portrékészlet már a második kétdimenziós, sima lapocskákon alapuló kreatív koncepció, amit a LEGO Csoport idén bejelentett – a gyerekek önkifejezését segítő, nemrég megjelent DOTS után.

A LEGO Art készletek 2020. augusztus 1-től kerülnek forgalomba, kivéve a Vasember-készlet, azt ugyanis csak a LEGO weboldalán keresztül lehet majd megvásárolni.

További cikkeink a LEGO játékokkal kapcsolatban:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top