nlc.hu
Szabadidő

Ivótkutak Budapesten

Egyre több ivókútnál enyhülhetünk Budapesten

A forgalmas terekre helyezett Hűsítő szigetek mellett több tucat ivókút kerül a közterekre a következő hetekben.

A Fővárosi Önkormányzatnak fontos, hogy enyhülést nyújtson a klímaváltozás miatt egyre sűrűbben előforduló extrém hőségek idején – írja a Blikk. Épp ezért a forgalmas terekre helyezett Hűsítő szigetek mellett több tucat ivókút kerül a közterekre a következő hetekben. 

Egyre több ivókút lesz Budapesten

Turisták palackot töltenek egy ivócsapnál a fővárosi Szabadság téren 2019. június 12-én.
MTI/Mohai Balázs

Az első ilyen ivókutat a Kodály köröndön már átadták, Dorosz Dávid klímavédelmi és fejlesztési főpolgármester-helyettes akkor elmondta: „A városnak alkalmazkodnia kell, ezért indítottuk a Hűsítő Budapest akciót, amelynek keretében átadjuk a kutakat.

Azon dolgozunk, hogy mindenki megfelelő folyadékhoz jusson és a palackos víznél környezetbarátabb megoldást találjon a nagy melegben.

Ahogy arról már írtunk, a 3-as metrón nyolc állomást is ivókutakkal szereltek fel. Így ha a kánikulában kitikkadnánk a pokolian meleg metrókocsikon, az ivókutaknál frissíthetjük fel magukat. 

Ha pedig sehol sem találnánk közkutat, egy webes szolgáltatásnak hála, térképen látni, hogy településenként hol találhatók bárki által ingyenesen használható ivókutak az országban. A Közkutak nevű applikáción a településekhez közeli közkutak, vízvételre alkalmas helyek láthatók. 

Olvass enyhítő tippeket

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top