nlc.hu
Szabadidő

Krokodiltámadás Borneón

Hátborzongató: a folyóba ráncigálta a férfit a hajójáról a krokodil

Az elmúlt hónapokban igen gyakoriak a krokodiltámadások Borneón.

Krokodiltámadásban vesztette életét egy férfi Borneón. Ez volt a harmadik haláleset, amelyet krokodiltámadás okozott a délkelet-ázsiai szigeten alig egy hónap alatt.

Brutálisan megtámadott egy krokodil egy borneói férfit

Fotó: Unsplash

A 47 éves férfi éppen a hajóján dolgozott a malajziai szigeten, amikor a hüllő a folyóba húzta – számolt be róla pénteken a helyi hírügynökség. A szemtanúk megpróbálták elérni az áldozatot, hogy segítsenek rajta, de a krokodil magával vonszolta. A férfi testét még nem találták meg.

A támadás Kuchingtól 200 kilométerre történt – mondta el a helyi mentőszolgálatok szóvivője. Borneó halban gazdag folyóiban sok sósvízi krokodil él. Ezek a világ legnagyobb krokodiljai. A helyi hatóságok becslése szerint 10-13 ezer példány is lehet belőlük Sarawak és a szomszédos Sabah állam vizeiben.

Július elején egy 62 éves embert ölt meg Sarawakban egy ilyen krokodil, alig egy héttel korábban pedig egy 50 éves nő halálát okozta krokodiltámadás Sabah államban.

(MTI)

Egyéb érdekességek a krokodilokról

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top