Szabadidő

Sorozatot készít az HBO a koronavírus elleni vakcina feltalálásáról

Az egész világon azon dolgoznak, hogy mielőbb szülessen meg végre a COVID-19 elleni vakcina. Az HBO-nál úgy gondolják, ezek a munkálatok tökéletes alapanyagot nyújtánának egy tévésorozathoz.

Ma számos gyógyszercég küzd azért a világon, hogy ők legyenek az elsők, akik hatékony és biztonságos vakcinával állnak elő a koronavírussal szemben. Ez a sziszifuszi küzdelem az HBO szerint filmre kívánkozik, ezért sorozatot készítenek belőle. Ehhez az alapanyagot egy készülőfélben lévő regény, Brendan Borrell munkája, a The First Shot szolgáltatja, aminek a jogait a streaming szolgáltató már azelőtt megszerezte, hogy a szerző elkészült volna a művével – írta meg a hvg.

Vakcinára várva (fotó: Pixabay)

Vakcinára várva (fotó: Pixabay)

A minőségre nemcsak az HBO jelent garanciát, hanem a producerként a projekt mellé álló Adam McKay is, aki A nagy dobással és az Alelnökkel már bizonyította, hogy van vér a pucájában az ilyen átfogó témák szórakoztató bemutatásához. A sztori nemcsak kutatói, hanem politikusi és céges szemszögből is körbe akarja járni a koronavírus vakcina körüli munkálatokat. Csak nehogy a sorozat előbb készüljön el, mint az első hatásos koronavírus elleni vakcina.

Minden, amit tudni akartál a koronavírus vakcináról, de nem volt kitől megkérdezned:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top