Szabadidő

Koronavírus itthon: szigorúbb járványügyi intézkedések várhatók

A mai Kormányinfón a járványügyi intézkedések szigorítása várható. A koronavírus lett a harmadik leggyakoribb halálozási ok a világon, ez indokolhatja a szigorítást.

Bár sokan reménykedtek enyhítésben, a mai Kormányinfón valószínűleg pont ennek az ellenkezőjét fogja majd bejelenteni Gulyás Gergelyértesült a Magyar Nemzet kormányzati forrásból. A lap úgy tudja, a járványügyi szabályok enyhítése még csak napirenden sem volt a kormány tegnapi ülésén.

Szigorítások várhatók. Képünk illusztráció (fotó: Pixabay)

Szigorítások várhatók. Képünk illusztráció (fotó: Pixabay)

Konkrétumokat még nem tudni, de korábban a sajtóban már napvilágot látott, hogy Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere kétszáz főben maximalizálná a kulturális események látogatószámát, azonban a minisztérium később arról számolt be, hogy nem készült náluk ilyen előterjesztés. Várhatóan ma konkretizálják, hogy augusztus tizenötödike után tarthatók lesznek-e 500 fősnél nagyobb zenés-táncos rendezvények az országban. A szigorítás azért lehet indokolt, mert kiderült, a koronavírust jelenleg már csak a cukorbetegség és a tuberkolózis előzi meg a halálozások számában a nagyvilágban, ezért felelőtlenség lenne lebecsülni a vírust. Jelenleg a legtöbb fertőzött az Egyesült Államokban van: négymillióan kapták el a kórt, és 148 ezren haltak bele. Számos ország lépett a korábbi enyhítések után újra a szigorítások útjára.

Friss híreink a koronavírus-járványról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top