Szabadidő

16 település levegőjében magas az ózon-koncentráció

Aki teheti, inkább maradjon otthon.
Magas ózon-koncentráció

A tisztifőorvosi oldalon arra kérték az embereket, hogy aki teheti, az tartózkodjon bent a nap legmelegebb időszakában, szabadban tartózkodás esetén pedig mindenki óvja magát az UV-sugárzástól.

A tizenhat település, ahol a mérőállomások magas koncentrációt mutattak: Budapest, Mosonmagyaróvár, Szombathely, Sarród, Ajka, Veszprém, Székesfehérvár, Százhalombatta, Tököl, Esztergom, Vác, Kecskemét, Salgótarján, Eger, Szolnok és Debrecen.

❗️Tegnap kifogásolt volt a levegő minősége tizenhat mérőállomással rendelkező településen. Az érintett helyeken az ózon...

Közzétette: Tisztifőorvos – 2020. augusztus 1., szombat

“kifogásolt volt a levegő minősége tizenhat mérőállomással rendelkező településen. Az érintett helyeken az ózon koncentrációja meghaladta azt az értéket, melynél a gyermekek, az idősek, illetve a krónikus légúti betegségben szenvedők légúti irritációt, légzési nehézséget vagy köhögést tapasztalhatnak” – olvasható a tisztifőorvosi közösségi oldalon.

(Nyitó kép: getty)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top