Szabadidő

Arcplasztika segített a hatalmas kutyán

Plasztikai műtétre küldte nápolyi masztiffját egy gazdi. Nem esztétikai okokból, hanem, hogy újra lásson és ehessen.

Mind tudjuk, hogy a nápolyi masztiffok általában extrém ráncosak, és így szeretjük őket – de van, hogy ez a külső nagyon megnehezíti az életüket. Ez volt a sorsa Neónak, a Nagy-Britanniában élő masztiffnak is, akinek annyira lazán lógott a bőre az arcán, hogy az már az evést is megnehezítette, arról nem is beszélve, hogy szegény kutyának a látása is veszélybe került. Gazdája, Mark Hutchins egy idő után már képtelen volt nézni az állat szenvedését; mint elmondta, minden etetésnél hátra kellett húzni a kutya fején a bőrt, hogy legalább azt lássa, hol az étel, és maga az evés még így is nehézkesen ment neki. Egy swindoni állatkórházba vitte: nem volt biztos benne, hogy lehet-e ezen segíteni, a fogadtatásra pedig végképp nem számított.

Ida Gelbert szakorvos konzultált egy lágyszövet-specialistával, és ketten együtt azonnal hozzáláttak Neo ellátásához. Sürgős esetnek minősítették: ők is látták, hogy a kutya szenved. Megállapították, hogy a szeme teljesen begyulladt, már csöpögtetni sem lehet bele, a szaruhártyája pedig végveszélyben van a rá nehezedő bőrtől. Három nappal az első találkozás után sort is kerítettek a műtétre: Neo arcáról több mint egy kiló bőrt távolítottak el. Azóta minden a legnagyobb rendben. Amikor Mark erről mesél, mindenki azt hiszi, viccel. Először azt találják tréfásnak, hogy ráncfelvarrásra küldte kutyáját, aztán azt nem hiszik el, hogy egy kiló bőrtől megszabadult. Akárhogy is, az egész család megkönnyebbült (hát még a kutya), főleg kislányuk, Millie, aki végigbőgte az egész időszakot.

Előtte-utána képekért a Metro oldalára tessék!

A kiemelt kép illusztráció, forrás: Getty Images

További cikkek a témában

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top