nlc.hu
Szabadidő

Meghan Markle legemlékezetesebb ruhái

Meghan Markle 12 legemlékezetesebb ruhája, melyeket hercegnéként viselt

Meghan Markle hercegnéi pályafutását leginkább a szabályszegések is a divatozás tette emlékezetessé. Olyakor egymással átfedésben. Felidézzük a leg-leg-leg ruháit.

Meghan Markle amerikai színésznő bő 22 hónapot töltött a brit királyi család aktív tagjaként, mielőtt férjével, Harry herceggel idén április 1-jével visszavonultak hivatalos teendőiktől. Ez idő alatt, ha másban nem is, divatinfluencerként azért sikerült túlszárnyalnia Katalin hercegnét. Egy tavaly nyáron készült felmérés szerint ugyanis a ruhái kétszer olyan felkapottak lettek, mint sógornője öltözékei. Most Meghan Markle 12 legemlékezetesebb ruháját idézzük fel, melyeket hercegnéként viselt.

Az esküvői ruha

Harry herceg és Meghan Markle esküvőjét 2018. május 19-én tartották. A menyasszonyi ruhát a Givenchy divatház művészeti igazgatója, Clare Waight Keller tervezte. A csónakkivágású, minimalista vonalvezetésű kreáció stílusában jócskán eltért a királyi aráktól megszokott, klasszikus menyasszonyi ruháktól. A szetthez egy öt méter hosszú fátyol tartozott, melynek szegélyébe a brit Nemzetközösség 53 országának nemzeti növényeit hímezték, valamint belevarrtak egy apró anyagdarabot abból a kék ruhából, melyet Meghan azon a vakrandin viselt, ahol megismerkedett Harry herceggel. A gyémántokkal kirakott platina tiarát a királynőtől kapta kölcsön, igaz, ő egy másik, smaragdokkal díszített fejéket szeretett volna, amit azonban II. Erzsébet megvétózott.

Királyi esküvő, 2018. május 19.

A királyi esküvő (Fotó: Owen Humphries – WPA Pool/Getty Images)

Kalap nélkül a királynővel

Meghan hercegné először 2018 júniusában, a Mersey Gateway Bridge megnyitóján jelent meg szólóban, tehát férje nélkül II. Erzsébet oldalán.  Erre az alkalomra szintén a Givenchy divatháztól választott ruhát, méghozzá egy neutrális árnyalatú modellt, ami megfelelt annak a szabálynak, hogy élénkebb színű ruhával nem harsoghatja túl az uralkodó öltözékét. Sokan kifogásolták ugyanakkor, hogy nem viselt kalapot.

2018. június

A Mersey Gateway Bridge megnyitóján, II. Erzsébettel (Fotó: Samir Hussein/Samir Hussein/WireImage)

A fekete Dior

A Brit Királyi Légierő fennállásának századik évfordulója alkalmából tartott szentmisén Meghan Markle egy letisztult vonalvezetésű, fekete ruhában jelent meg, mely erősen emlékeztetett a menyasszonyi ruhájára, gyakorlatilag mintha annak a rövidebb, sötét színű változata lett volna. A márka azonban nem volt ugyanaz, ugyanis ez a ruha a Dior divatház kollekciójából származott.

2018. július 10.

A Brit Királyi Légierő jubileumán (Fotó: Jeff Spicer/Getty Images)

Az átlapolós

A hercegi pár 2018 őszén Ausztráliába látogatott. A körút melbourne-i állomásán Meghan Markle ezt a sötétkék, átlapolós Dion Lee ruhát viselte. Az addig viszonylag kevéssé ismert ausztrál tervező weboldala percek alatt omlott össze, annyian akarták megvásárolni a kreációt.

2018. október 18., Melbourne

Melbourne-ben (Fotó: Samir Hussein/Samir Hussein / WireImage)

Madaras-hercegnős

Szintén az ausztrál turnén, egy Sydney-ben megrendezett gálán viselte a hercegné ezt a madármintás Oscar de la Renta estélyit. A tüllruha szokatlan választás volt Meghan részéről, hiszen a klasszikusan “hercegnős” ruhákat addig – és azután is – általában kerülte.

2018. október 26., Sydney

Sydneyben (Fotó: Pool/Samir Hussein/WireImage)

A pocakos estélyi

2018. október 15-én jelentették be hivatalosan, hogy Meghan Markle első gyermekével várandós. A hercegné viszonylag sokáig rejtegette gömbölyödő pocakját, azonban a Királyi Varieté november 19-én megrendezett előadására egy olyan, Safiyaa márkájú estélyiben érkezett, melyben már egyértelműen látható volt, hogy babát vár. 

2018. november 19.

A Kirélyi Varieté előadásán (Fotó: Samir Hussein/WireImage)

Az aszimmetrikus Givenchy

2018 decemberében Meghan meglepetésvendégként jelent meg a brit Fashion Awards gálán, ahol díjat adott át Clare Waight Kellernek, a Givenchy művészeti igazgatójának, aki az ő menyasszonyi ruháját is tervezte. Az eseményen egy aszimmetrikus Givenchy estélyit viselt, arany kiegészítőkkel, melyben inkább hollywoodi sztárnak tűnt, mint hercegnének. Ráadásul megszegte a brit királyi család egyik divatszabályát is azzal, hogy a körmeit sötét színűre festette.

2018. december

A Fashion Awards gálán (Fotó: Jeff Spicer/BFC/Getty Images)

A lila-piros

A hercegné Wilfred Owen brit költő halálának 100. évfordulóján egy szoboravatón vett részt Birkenheadben. A rendszerint inkább neutrális árnyalatú ruhákat viselő hercegné akkor egy piros Sentaler kabátot és egy lila Aritzia ruhát vett fel. Ezzel pedig megszegett egy olyan divatszabályt, mely sokáig szinte kőbe vésett volt, igaz, már jó ideje elavultnak számít, nevezetesen, hogy a pirosat és lilát nem szabad egymással kombinálni. Nem ő volt azonban az első a brit királyi családból, aki bevállalta ezt a színkombinációt, Diana hercegnő ugyanis már 1992-ben, Indiában megtette.

2019. január

Wilfred Owen halálának 100. évfordulóján, Birkenheadben (Fotó: Charlotte Graham – WPA Pool/Getty Images)

A 33 milliós estélyi

Meghan és Harry herceg 2019 februárjában Marokkóban tettek hivatalos látogatást. A várandós hercegné pazar gardróbot vonultatott fel, az összes öltözéke közül kiemelkedett azonban az a bézs színű Dior estélyi, melyben a brit nagykövet rezidenciáján tartott fogadáson jelent meg. A kreáció hercegnéi pályafutásának egyik legdrágább darabja volt, átszámítva mintegy 33 millió forintnak megfelelő összegbe került.

2019. február

A marokkói látogatáson (Fotó: Pool/Samir Hussein/WireImage)

Láncszemminta

A 2019-es Nemzetközösség napja alkalmából tartott szentmisére a hercegné egy láncszemmintás Victoria Beckham kreációt vett fel, melyet természetesen gömbölyödő pocakjára igazítottak. Magának Beckhamnének is ez volt az egyik kedvenc modellje az aktuális kollekciójából, melyet később maga is viselt.

2019. március

Nemzetközösség napja, 2019 (Fotó: Karwai Tang/WireImage)

A fehér kabátruha

Meghan hercegné és Harry herceg a királyi család hagyományaitól eltérően nem a születése napján, a kórház lépcsőjén, hanem csak két nappal később, a Windsor-kastélyban mutatták meg a nyilvánosságnak gyermeküket, Archie Harrisont. Az alig néhány perces, zártkörű fotózáson Meghan egy fiatal brit tervező, Grace Wales Bonner fehér kabátruháját viselte. A ruha sokkal egyértelműbben hangsúlyozta az alakját, mint akár Katalin, akár Diana szülés utáni öltözékei. Nem rejtegette, sőt, a mell alatt megkötött övvel még ki is emelte, hogy igenis van még pocakja, ami teljesen normális, hiszen két nappal korábban szült. Mindezzel a pozitív testkép üzenetét közvetítette.

2019. május 8.

Először mutatták meg a nyilvánosságnak a kis Archie Harrisont (Fotó: Dominic Lipinski – WPA Pool/Getty Images)

Búcsú zöldben

A Nemzetközösség napja alkalmából idén március 9-én tartott ünnepségen utoljára jelent meg hivatalos minőségében a hercegi pár, mielőtt kivonultak a királyi családból. Meghan Markle egy meglehetősen teátrális szettben búcsúzott: smaragdzöld Emilia Wickstead ruhát, hozzá illő William Chambers kalapot, valamint Gabriela Hearst táskát és Aquazzura tűsarkút viselt.  Öltözékével többszörösen is üzent. A zöld szín a növekedést, a megújulást és a reményt szimbolizálta, amivel saját és családja közelgő új életére utalhatott. A ruha tervezője, Emilia Wickstead a Nemzetközösséghez tartozó Új-Zéland állampolgára, így azzal, hogy az ő kreációját viselte, az alkalom előtt is tisztelgett. Ugyanezzel a Gabriela Hearst táskával pedig 2018 őszén, Sussexben tett látogatásán jelent meg, a kiegészítő így sussexi hercegnéi pályafutását szimbolizálhatta.

2020. március 9.

A búcsú (Fotó: Gareth Cattermole/Getty Images)

Olvass még Meghan Markle-ről!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top