Szabadidő

Egyre nagyobb a kockázata a horvátországi nyaralásnak

A szakértő azt javasolja, hazánkban is teszteljék a horvát nyaralásból hazatérőket, és ha sok fertőzöttet találnak köztük, tegyék át Horvátországot a sárga kategóriába.

Ausztria nemrég szigorúan reagált arra, hogy megugrottak a koronavírusos esetszámok Horvátországban: kötelező karantén vár azokra, akik vasárnap éjféltől onnan térnek haza. A szigorításra már csak azért is szükség volt, mert az adatok azt mutatják, hogy minden harmadik osztrák fertőzött nyaralásból tért haza – számolt be róla az RTL Klub Híradója.

Magyarországról idén a szokásosnál sokkal kevesebben indultak az Adriára, de ez még így is nagyjából 150 ezer honfitársunkat jelenti, ami Rusvai Miklós víruskutató szerint ránk nézve jókora kockázatot jelent a Horvátországban megemelkedett esetszám miatt. A szakember azt javasolja, hogy hazánkban mindenkit teszteljenek, aki horvátországi nyaralásból tért haza, és ha sokan hozták be onnan a koronavírus-fertőzést, szigorítani kell az ország besorolásán. A Nemzeti Népegészségügyi Központ azt írta a csatornának, hogy az Országos Tisztifőorvos figyeli a horvátországi helyzetet, és ha indokolt, módosítja a besorolást.

Olvasgass Horvátország csábítóbb oldaláról is egy kicsit:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top