Szabadidő

Munkát keres, a Vígszínházba is visszatérne az Eszenyi-balhé kirobbantója

Biztos benne Fenyvesi Lili, hogy nehéz lesz „feljelentgetőként” elhelyezkedni.

Lelkifurdalása volt Fenyvesi Lilinek, miután kirobbantotta az Eszenyi Enikő körüli botrányt – vallja a Marie Claire Online interjújában. „Napokig gondolkoztam azon, hogy most mi lesz vele. Mert ember vagyok és emberséges, és mint embert sajnáltam. Aztán persze rájöttem, hogy ez butaság, hiszen ő sokkal nagyobb károkat okozott bennem és sok más emberben is. És nyilván úgyis fog még rendezni.”

A rendező fenntartja, hogy akciója nem Eszenyiről szólt, „hanem magáról a verbális abúzusról és annak a természetéről”. „Ezeknek a hatalmi visszaéléseknek az elszenvedője egy ponton megszokja ezt a bánásmódot, és azt gondolja, hogy így a normális. Ez egy pszichológiai, védekezési mechanizmus. Ismerjük a Stockholm-szindrómát is, amikor a fogvatartott megszereti a fogva tartót, mert nem tud mást csinálni. Ez egy borzasztó pszichológiai zűrzavar, és nagyon nehéz kijönni belőle. Szerintem ez lehet a dolog egyik összetevője.”

Fotó: Marie Claire/Czvitkovits Judit

Fotó: Marie Claire/Czvitkovits Judit

„Azt gondolom, hogy a kőszínházban az igazgatók kétszer meg fogják gondolni, hogy engem érdemes-e odavenni – mondta elhelyezkedési esélyeiről most, hogy visszatért Berlinből. – Ami nem feltétlenül baj, hiszen akkor legalább viselkedni fognak.” Azt mindenesetre nem zárja ki, hogy visszatérjen a Vígszínházba.

További cikkek a témában

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top