Szabadidő

Pakisztán betiltotta a társkeresőket

Rombolják az erkölcsöket a randiappok, menniük kellett.

Pakisztánban betiltották az összes nagyobb, eddig hozzáférhető társkereső appot, név szerint: Tinder, Grindr, Tagged, Skout, SayHi. A kormány szerint ezek a szolgáltatások erkölcstelenek, a házasságon kívüli kapcsolatot és a homoszexualitást propagálják, Pakisztánban márpedig mindkettő tilos – írja a Qubit. A szoftvercégeket már korábban figyelmeztették, hogy „vegyék figyelembe az erkölcstelen/szeméremsértő tartalmak közvetítésének negatív hatásait”, és távolítsák el a szolgáltatásokat, de eddig nem reagáltak az appok fejlesztői. Ha beleegyeznek az erkölcstelen tartalmak moderálásába, még vissza is vonhatják a döntést.

Pakisztánban az elmúlt évben 440 ezerszer töltötték le a Tindert és majdnem 300 ezerszer a meleg párját, a Grindr-t. Hasonló számokat produkál a többi app is, a Skout kullog hátul 100 ezerrel. A hatóságok egyébként hasonló szankciókat helyeztek kilátásba a YouTube-bal és a TikTokkal szemben is.

További cikkek a témában

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top