Szabadidő

Az MLSZ több száz egészségügyi dolgozónak ad ingyenjegyet a Szuperkupára

Az önfeláldozó munkát végző magyar egészségügyi dolgozókat jutalmaznák a tiszteletjegyekkel, de biztosan jó ötlet ez egy járvány közepén?

Csányi Sándor és Aleksander Čeferin, az MLSZ, illetve az UEFA elnöke közösen kezdeményezte, hogy 500 magyar egészségügyi dolgozó tiszteletjegyet kapjon a szeptember 24-én megrendezésre kerülő Szuperkupa döntőjére, ahol a Sevilla és a Bayern München küzd majd meg egymással – írja a 444.

A Puskás Ferenc Stadion az egészségügyi dolgozók tiszteletére kivilágítva idén áprilisban (fotó: MTI/Mónus Márton)

A Puskás Ferenc Stadion az egészségügyi dolgozók tiszteletére kivilágítva idén áprilisban (Fotó: MTI/Mónus Márton)

Az omlással is küzdő Puskás Ferenc Stadiont maximum 30 százalékosan telíthetik meg nézőkkel, így a két csapat három-háromezer szurkolója mellett több mint tízezer semleges néző is élvezheti majd a meccset. Köztük foglalhatnak majd helyet a megjutalmazott egészségügyi dolgozók is. Miután Szlávik János, a Dél-Pesti Centrumkórház osztályvezető infektológusa rizikós próbálkozásnak nevezte a budapesti Szuperkupa megrendezését a járvány második hulláma közepette, a rizikó most tovább nőhet, lévén pont egészségügyi dolgozók kaphatják majd el a vírust. A külföldről érkező szurkolók negatív PCR-teszttel és érvényes jeggyel léphetnek be az országba, és 72 órán belül távozniuk kell.

További híreink a koronavírus-járványról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top