nlc.hu
Életmód

Minimalista tetoválások jelentése

Ezt jelentik a legnépszerűbb minimalista tetoválások

Kicsi és egyszerű tetoválások, melyeknek a jelentése annál fontosabb és összetettebb. Íme, a 10 legnépszerűbb minimáltetkó!

Nyíl

A nyilat ábrázoló tetoválások a nyíl irányától, díszítettségétől függően többféle jelentést is hordozhatnak. Az egyszerű, alap, általában jobbra mutató nyíl a haladást, továbblépést, bátorságot jelképezi. A balra mutató nyíl a vágyat, hogy valamitől megszabadulj az életedben, a lefelé mutató vagy törött nyíl pedig a békét szimbolizálja. Ha a tetkón két, ellentétes irányba mutató nyíl szerepel, konfliktust, harcot jelent, a keresztbe tett nyilak viszont barátságot. A tollal díszített nyíl pedig a szabadságot, a függetlenséget fejezi ki.

Nyíl tetoválás

Nyíl (Fotó: Getty Images)

Agancs

Az agancs tetkó elsősorban a büszkeség, a nemesség és a férfiasság megtestesítője. Jelenthet még növekedést, újjászületést, illetve nők esetében a termékenység szimbóluma is lehet.

Kulcslyuk

A kulcslyuk tetoválás szimbolizálhatja a világtól való elzárkózást, a belső értékek védelmét, ahogy azt is, hogy tulajdonosa vár valakire, aki megtalálja a kulcsot a lelkéhez. A kulcslyuk egy gazdag fantáziavilág bejárata is lehet a társadalom beszűkült gondolkodásámódjával szemben.

Fekete szív

A fekete szív motívum valamilyen szomorú veszteséget jelez, mely lehet egy kapcsolat vége vagy akár egy szeretett személy halála.

Végtelen jel

A fektetett nyolcas, vagyis a matematikában is használt végtelen jel tetoválásként elsősorban a korlátlan lehetőségeket jelenti. Sokan ezzel a tetkóval bátorítják magukat arra, hogy merjenek lépni és kezdeni valamit az életükkel. A jel emellett újjászületést is szimbolizálhat, azt, hogy tulajdonosa maga mögött hagyott egy nehéz, sötét időszakot és kész arra, hogy még többet tegyen. 

Végtelen jel tetoválás

Végtelen jel (Fotó: Getty Images)

Pontosvessző

A pontosvessző jelentése: még nem ért véget a történet. Ezt a motívumot gyakran viselik olyan emberek, akik megküzdöttek valamilyen mentális betegséggel, esetleg túléltek egy öngyilkossági kísérletet, felálltak a padlóról. A tetkó egy ilyen helyzetbe került családtag vagy barát iránti szolidaritást is kifejezheti.

Hullám

A hullámot ábrázoló tetoválás az új kezdetet jelképezheti, de azt is, hogy viselője elengedte az aggodalmait és hagyja magát sodortatni az élettel. Olyanok is szívesen viselik, akik komolyabban űznek valamilyen vízi sportot, vagy a hivatásuk kötődik a vízhez. 

Hullám tetoválás

Hullám (Fotó: Getty Images)

Egyenlőségjel 

Az egyenlőségjel a leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű és queer közösségek egyik legfontosabb szimbóluma, tetoválás formájában is. Az LMBTQ emberek egyenlő jogait, az eme közösséghez való tartozást, vagy az azzal vállalt szolidaritást fejezi ki. Kék-sárga és rózsaszín-piros verziókban is viselik, ezek az azonos neműek házasságát jelképezik.

Háromszög

A háromszög tetoválásnak is számos változata létezik, más és más jelentésekkel. Kifejezheti az időt (múlt, jelen, jövő), a családot (apa, anya, gyerek), az elme, test és szellem hármasát, de akár vallási vonatkozásban a Szentháromságot is. Ha a háromszög felfelé mutat, a Napot és a férfiasságot, ha pedig lefelé, akkor a Holdat és a nőiességet szimbolizálja. A négy elem is leképezhető vele, ebben az esetben a felfelé mutató háromszög jelenti a tüzet, a lefelé mutató a vizet, a felfelé mutató, alul dupla vonallal a levegőt, míg a lefelé mutató, felül dupla vonallal a földet. A többszörös háromszög az önkifejezést és a kreativitást jelenti.

Háromszög tetoválás

Háromszög (Fotó: Getty Images)

Szívhang

A szívhang tetkó az élet szeretetét, a szenvedélyt, az erőt, a kitartást és az előrehaladás képességét jelenti, függetlenül attól, hogy milyen nehézségeket kell legyőznünk. Arra emlékezteti tulajdonosát, hogy az idő telik és ki kell évezni az élet minden pillanatát.

Még több tetoválás

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top