Szabadidő

Nagyon messzire tolták a Dűne bemutatóját

Kiábrándító hír: a híres regény adaptációjára majdnem egy évet kell várnunk.

Rossz hír érkezett azoknak, akik tűkön ülve várják Dennis Villeneuve Dűne című filmjét: csak 2021. október 1-én érkezik a mozikba. A majdnem egyéves halasztást a gyártó Warner Bros. közölte. Frank Herbert híres regényének adaptációját, amelyet a rendező „felnőtt Star Warsként” jellemzett, részben Magyarországon forgatták Timothée Chalamet, Zendaya, Oscar Isaac, Rebecca Ferguson, Josh Brolin, Dave Bautista, Jason Momoa és Stellan Skarsgård főszereplésével. (Utóbbival, igaz, egy másik film kapcsán, interjút is készítettünk.)

Legfeljebb a halasztás mértékén lepődtek meg azok, akik követik a filmipar sorsát a koronavírusban, nem a halasztás tényén. Eltolták az új James Bond-film bemutatóját is, illetve bezár a magyarországi Cinema Cityt is birtokló Cineworld és Regal mozihálózat. A Warner a másik nagy reménységét, a The Batman című filmet is a Dűnével egy napon mutatja majd be.

További cikkek a témában:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top