Szabadidő

Szenzációs házat épített a sziklafalra, ahonnét bungee jumpingolni is lehet

Egy sziklamászó álmodta, majd valósította meg a földfelszín fölött 30 méter magasan, egy masszív sziklafalra épített házat, amit a tériszonyosok kerüljenek, viszont a kalandoroknak maga a megvalósult álom.

La Casa en el Aire, vagyis magyarra fordítva: a ház a levegőben. Így hívják azt a különleges házat, amit Kolumbia hegyei közt, a tengerszint fölött 2500 méteres magasságban épített meg a Cerro San Vicente sziklafalon Nilton López, egy elhivatott kolumbiai sziklamászó, és amit ki lehet bérelni tőle. A bádogtetős, fából készült épület teljesen környezetbarát, az áramot napelemek termelik, a szemetet pedig mindig összegyűjtik, majd elviszik Medellin városába a szeméttelepre. A ház magasan, majdnem 30 méterrel van a földtől, és nemcsak a szép kilátás miatt érdemes kivenni – írja az Oddity Central.

A házat egy drótokon kifeszített függőhídon át lehet megközelíteni, ami már önmagában is élmény, lehet bungee jumpingolni onnan, sőt drótra kifeszített függőágyakon is aludhatunk odakint a szabadban, magasan a földfelszín fölött. Az utóbbi sokaknak a rémálom kategória, de biztos vannak, akik erre gerjednek. Mivel a ház egy elhagyatott területen fekszik, a környéken nem szerezhető be élelem, így minden vendégüknek azt javasolják, hogy sok konzerv élelemmel és vízzel induljanak útnak.

A világ legkülönlegesebb szállásai az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top