Szabadidő

Miley Cyrus feldolgozta a Cranberries háborúellenes számát

Az amerikai énekesnő ismét megmutatta, hogy nem akármilyen tehetséggel áldotta meg a sors.

Bár Miley Cyrus neve hallatán sokan fintorogni kezdenek, ők bizonyára leragadtak az előző évtized eleje felé, amikor a most 27 éves énekesnő botrányt botrányra halmozva került folyton a bulvárlapok címlapjára. Azóta – egy váláson is túl – kezd megkomolyodni, azt viszont igazságtalanság lenne elvitatni tőle, hogy egészen hihetetlen énekhangja van. Itt van mindjárt ez a 7 évvel ezelőtti felvétel, amelyen Dolly Parton Jolene című dalát adja elő, mindenféle magamutogató performansz nélkül, élmény hallgatni. 

Cyrus most hétvégén egy jótékonysági koncerten lépett fel, amelynek célja a koronavírus miatt nehéz helyzetbe került előadóművészek megsegítése. A Los Angelesben rendezett Save Our Stages fesztiválon az énekesnő mellett olyan sztárok léptek fel, mint a Foo Fighters, The Roots, Demi Lovato, Jason Mraz és Dave Matthews. 

Miley Cyrus a The Cranberries megaslágerét énekelte a jótékonysági fesztiválon

Miley Cyrus egy februári fellépésén (Fotó: Getty Images)

Miley Cyrus fellépése az énekesnő hivatalos YouTube-csatornájára is felkerült. A bő 12 perces felvételt alább lehet megnézni, több dal is elhangzik a szűk negyedórás minikoncert alatt. A legjobb rész azonban talán 2.15-nél kezdődik, amikor Cyrus az ír The Cranberries 1994-es rockslágerét, a Zombie című számot énekli el, amelynek eredetije egy 1993-es brit merénylet ellen tiltakozott, amelyet az IRA ír terrorszervezet követett el. 

A The Cranberries egyébként 1989-ben alakult, legnagyobb sikerüket épp a fenti szám hozta meg nekik és bár a kétezres években is aktívak voltak, népszerűségük fokozatosan halványult. Az együttes végül 2018-ban oszlott fel, az énekes Dolores O’Riordan váratlan és tragikus halálát követően.

Még több zene az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top