nlc.hu
Szabadidő

Az Örkény színház online előadásai

Online nézhetik az érdeklődők az Örkény Színház előadásait

Egy jegy áráért lehet bekapcsolódni a közvetítésbe. A színház szerint az online nézőik harmada külföldön élő magyar.

„Abba a mágikus nagy feketeségbe, amibe belenéz az ember előadás közben, oda lehet képzelni azokat a nézőket is, akik a falon kívül néznek bennünket” – üzente Für Anikó színművész azoknak a nézőknek, akik online követik az Örkény Színház előadásait. 

színészek fekszenek a színpadon

Fotó: Örkény Színház Facebook-oldala

Az RTL Klub híradójában azt is megmutatják, miként folynak a maszkos próbák, a színészek kizárólag az előadásra válnak meg a szájmaszktól. Mácsai Pál, a színház vezetője szerint olyan ez, mint egy színházi közvetítés, főleg, hogy a kameráknak köszönhetően akár olyan plánokban láthatja a néző a színészek arcát, ami a székek közül lehetetlen. 

A közvetítés egy jegy áráért megtekinthető, a tapasztalat szerint a nézők harmada külföldön élő magyar, illetve sok a vidéki néző is. Az előadásokkal kapcsolatban Mácsai még azt is megjegyezte, hogy rengeteg erőt kapnak a fizikailag is ott lévő nézőktől, és örül, hogy sokan nem félnek attól, hogy ellátogassanak egy színházba. Az Örkény félházban maximalizálta a nézőszámot, a széksorokban kötelező maszkot viselni. 

Ha filmet is néznél: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top