nlc.hu
Szabadidő

Téli belföldi utazás

EMMI tanácsadó: Tervezhetőek a téli belföldi utazások

Kollár Lajos szerint a visszafogottabb utazási élményeket részesítsük előnyben.

Két héttel ezelőtt, október 16-án Orbán Viktor a rendes pénteki interjújában közölte, hogy senki ne tervezzen külföldi utazásokat a síszezonban, amit viszont nem tett hozzá, hogy Ausztria rengeteg biztonsági előírással, de megnyitja a sípályáit. 

Az MTI ma a Magyar Nemzetre hivatkozva írja, hogy biztonságosan tervezhetők a téli belföldi kirándulások, és hogy nincs az átlagosnál nagyobb kockázata az év végi túrázásnak és a szabadidősportoknak, azaz a korcsolyázásnak, a sízésnek vagy akár a jégvitorlázásnak. A lappal mindezt Kollár Lajos, az Emberi Erőforrások Minisztériumának miniszteri főtanácsadója mondta. Kollár segíti az EMMI munkáját az országos járványügyi védekezésben.

Kollár Lajos arról is beszélt, hogy REMÉNYEI szerint november közepétől stagnál vagy csökken itthon a fertőzések száma, és azt is hozzátette, hogy még nem ismerjük a vírus viselkedését hideg időben.

A Bükk egyik csúcsa távolból

A Bükk egyik csúcsa (Fotó: Unsplash)

Szerinte a népszerű helyeken előfordulhatnak a járvány terjedése szempontjából kevésbé előnyös programok, rendezvények, ezért javasolja, hogy a kisebb létszámú rendezvényeket, helyeket, alapvetően a visszafogottabb utazási élményeket részesítsük előnyben. Kiemelte: a legelső szempont az, hogy a koronavírus-járvány elleni védekezés előírásainak mindenben megfelelő szálláshelyet válasszanak az utazók.

Addig is nézegessünk síelős képeket: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top