Szabadidő

Időjárás: közel 20 fokot is mérhetünk

A jövő hét első felében enyhe léghullámok érik el hazánkat, a legmelegebb a Dunántúlon lesz – írja a kiderül.hu.

Szombaton közel 20 fokot is mérhetünk a kiderül.hu előrejelzése szerint.

A keleti megyékben gyorsan és jelentősen csökken a felhőzet, ott délután már derült vagy gyengén felhős lesz az ég. A Dunántúlon azonban délutánig erősen felhős időre lehet számítani időszakos esővel, majd ott is szakadozni kezd a felhőzet, és szűnik a csapadék. A középső országrészben jelentéktelen záporeső még lehet.  A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton döntően 12 és 17 fok között valószínű.

Enyhe lesz az időjárás

Fotó: unsplash

Vasárnap

Hajnalra több helyen köd képződik, alacsony szintű rétegfelhőzet elsősorban a Dunántúlon jöhet létre. Délután nyugat felől fátyolfelhőzet vonul fel, ami meg is vastagszik.
Este a Dunántúl északi részén néhol elered az eső.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és 10 fok között alakul, de a Dunától keletre néhol gyengén fagyhat.
A legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 16 fok között valószínű.
 
Hétfő

Erősen felhős vagy borult égre, párás levegőre számíthatunk. Ugyanakkor a Dunántúlon kissé szakadozottabb lesz a felhőtakaró. Szórványosan fordul elő kisebb eső.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és +7 fok között valószínű, de a Dunántúlon ennél pár fokkal melegebb is előfordulhat.
A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 9 és 14 fok között várható, ugyanakkor nyugaton, délnyugaton 15, 17 fok is lehet.
 
Kedd

Zömmel erősen felhős vagy borult lesz az ég, ugyanakkor lehetnek tartósabban napos tájak is.
Párás lesz a levegő, főként reggel és este ködfoltokra is számíthatunk.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 11, a legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 9 és 14 fok között valószínű, ugyanakkor a naposabb tájakon 15, 17 fok is lehet.

Ha temetőbe készültök a hétvégén:

(Nyitókép: Unsplash)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top