Szabadidő

Biztos, hogy a barátod gyereke a te gyereked barátja is?

Mi van akkor, ha olyan gyerek jön át, akit nem annyira kedvel a mi csemeténk, csak egy olyan helyzet adódott, hogy nálunk tölti a napot, mert a másik szülő megkért rá, akivel gyerekkori barátok vagyunk?

Átjöhet a barátom délután? Ismerős mondat sok szülőnek? A gyerekek imádják a suliban megbeszélni, hogy akkor délután együtt fognak lógni, persze erről a szülő mit sem tud… Amikor pedig a gyerkőc az iskola előtt előáll ezzel, akkor meglepődve nézünk. Fogalmam sincs, hogy ez más családoknál, hogy működik, nálunk ilyenkor az van, hogy elmagyarázzuk, hogy ez nem így működik, és megbeszélünk egy napot, amikor sor kerül a haveros délutánra. Persze lehet erre azt mondani, hogy micsoda vaskalapos szülő az ilyen, de más oldalról is meg lehet vizsgálni. Én szeretek erre rákészülni, hogy a legjobb formámat tudjam adni, mert igen, nekünk is oda kell tennünk magunkat! Legalábbis én úgy gondolom, hogy ha átjön hozzánk valamelyik gyerkőc barátja, akkor nem szeretném, hogy bármiben is hiányt szenvedjen.

Ez így mind szép, és jó, de mi van akkor, ha olyan gyerek jön át, akit nem annyira kedvel a mi csemeténk, csak egy olyan helyzet adódott, hogy nálunk tölti a napot, mert a másik szülő megkért rá, akivel gyerekkori barátok vagyunk?

Azt gondolom, hogy egy ilyen helyzetben teljes egyetértésnek kell lenni a közöttünk, mármint a gyerekünk, a párunk, és magunk között, hogy vállaljuk-e , vagy sem. Ha ez nincs meg, akkor az egyik fél, vagy több pórul jár… tüske marad benne.

Ha érdekel a folytatás, ide kattints!

Kiemelt kép: Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top