Szabadidő

Több mint kétszáz emberből csalt ki pénzt kamuhirdetésekkel

Előre kérte a pénzt, csomagot pedig nem küldött – így verte át áldozatait a nő, aki 10 hónap alatt másfél millió forintot gyűjtött így össze.

Egy fiatal nő, akinek a Siófoki Járási Ügyészség szerint anyagi problémái voltak, 2018 májusától 10 hónapon keresztül ruházati és háztartási termékeket kínált eladásra az interneten, kifejezetten kis értékekben. Csakhogy valójában ezekkel a termékekkel sosem rendelkezett.

A (kamu)hirdetéseire az ország minden részéről jelentkeztek: nekik előre kellett utalniuk a meghirdetett dolgok ellenértékét. Ám miután megérkezett a pénz a nőhöz, ő nem adott fel semmiféle csomagot, hiszen nem volt mit. Miután megtörtént az utalás, mindenhonnan törölte a profilját és a hirdetéseit is, így elérhetetlenné vált az átvert vevők számára.

Fotó. Getty Images

Fotó. Getty Images

2019 márciusáig összesen 221 vevőt sikerült átvernie, és áldozataiból több mint 1,5 millió forintot sikerült kicsalnia. Az így összegyűlt pénzt pénzt a saját és a családja megélhetésére költötte.

A Siófoki Járási Ügyészség a büntetlen előéletű, a bűncselekmények elkövetését beismerő nővel szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta – írja az ügyészség.

(via Blikk)

Vigyázz a csalókkal!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top