nlc.hu
Szabadidő

Sminkszivacs kisokos

Melyik sminkszivacsot mire használjuk?

Háromszög, csepp, körte, lapos végű, szilikon... A sminkszivacs-kínálatot látva könnyen a bőség zavarában találhatod magad. Segítünk választani.

Ha besétálsz egy random drogériába, ott is garantáltan találsz legalább 2-3 különböző formájú sminkszivacsot a kínálatban, a szakboltokban pedig még ennél is többet. De vajon mi a különbség közöttük és számodra melyik lesz a legmegfelelőbb? Bemutatjuk a legnépszerűbb változatokat.

Háromszög

Háromszög formájú sminkszivacs

Háromszög (Fotó: Getty Images)

A háromszög formájú sminkszivacs a műfaj klasszikusa. Általában kimondottan olcsón beszerezhető és elvégzi a feladatát, de túlságosan sokat azért nem érdemes várni tőle. A szögletes felületek ugyanis nem könnyítik meg az alapozó egyenletes eloszlatását, nagyon kell ügyelni arra, hogy ne kenjük túl vastagon a festéket és ne húzzunk vele vonalakat. Leginkább folyékony alapozó felvitelére alkalmas. 

Csepp

Csepp formájú sminkszivacs

Csepp (Fotó: Getty Images)

A sminkszivacsok frontján néhány éve a csepp formájú Beauty Blender hozott forradalmi változást, és jelenleg is ez a létező legnépszerűbb dizájn. A tompa vég tökéletes az alapozó egyenletes és csíkmentes eloszlatásához, míg a hegyes véggel az arc célzottabb területein, például a szemek, az orr, illetve a száj körül is pontosan dolgozhatunk. Folyékony, krémes, habállagú és szérumalapozók felvitelére is szuper. Használható szárazon is, de megnedvesítve feldagad, a szerkezetét pedig a nedvesség tölti ki, így jóval kevesebb festéket szív magába, így nem megy annyi kárba.

Körte

Körte formájú sminkszivacs

Körte (Fotó: Getty Images)

A körte – vagy homokóra – formájú sminkszivacs a csepp továbbfejlesztett változata. Lehetővé teszi az alapozó még precízebb felvitelét, fogásra is valamivel praktikusabb. Egyaránt bevethető folyékony, krémes, habállagú vagy szérumalapozók felvitelekor, mindemellett pedig highligterezésre is kiválóan beválik. Szintén használható szárazon vagy nedvesen.

Lapos végű

Lapos végű formájú sminkszivacs

Lapos végű (Fotó: Getty Images)

A lapos végű sminkszivacs igazi multifunkciós eszköz. Többféle verziója is létezik, attól függően, hogy hol van elvágva: a lapos rész kerülhet csepp- vagy akár homokóra alapra is, lényegét tekintve azonban az ilyen típusú szivacsok nagyjából ugyanazt tudják. A tompa oldal az alapozó felviteléhez használható, a hegyes a részletek kidolgozásához, míg a lapos a pontos kontúrozáshoz. A lapos véggel emellett adott esetben nagyobb felületeket, például nyakat, dekoltázst, karokat is könnyen alapozhatsz. Bármilyen állagú alapozóhoz megfelel, szárazon és nedvesen is működik.

Szilikon

Szilikon sminkszivacs

Szilikon (Fotó: Getty Images)

A szilikon sminkszivacs egyértelmű előnye, hogy ezzel egy csepp sem vész kárba az alapozóból, hiszen nem tudja azt magába szívni, ráadásul nagyon könnyű tisztán tartani és fertőtleníteni is. Folyékony vagy krémes alapozó felvitelére alkalmas, ám a használatára rá kell érezni: határozott, „tologató” mozdulatokkal érdemes dolgozni vele. Inkább sima fedés kialakításához válik be, satírozni, pláne kontúrozni, highlighterezni viszont nem igazán lehet vele.

Még több smink 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top